Dobro Došli

..

subota, 7. svibnja 2016.

PRAVI HIT OVOG LJETA KOLAČ KOJI OSVJEVAVA BOLJE NEGO BILO KOJI DTUGI: TURSKI SPECIJALITETET: TRI LEĆE



Svaki put u slasticarnici kad pojedem jedno trilece meni je sramota da uzmem jos. Toliko volim ovaj kolac sto se gostim svaki put kod kuce:) Evo jedan prelepi recept koji lako se pravi a jos lakse ispari !!!
SASTOJCI
6 jaja,
250gr secer,
300 gr.brasno pecivo i
vanila



preliv
1kg punomasno mleko,
750ml hopla
250 ml sojino mleko
karamel
4 kasike secer se otope da stane braon onda sipas 50 ml.mleko malo se karamelizira i zgusne to je to!

PRIPREMA
Jaja i secer umutiti pa dodati braso,pecivo i vanilaa.Smesa se stavi u cetvrtasti pleh i pece se 15-20 min na 200 c.



Kada je gotov izvadi se i istrese naopacki malo se prohladi u meguvremenu u isti pleh sipas pola od mleka i vratis opet peceni kolac drugu polovinu mleka posipes odozgo.Lakse nemoze biti Odozgo stavis karamel i pojedes pola pleha hahahah prijatno!
Posluživanje
Mleko (tri vida-  mleko ,hopla i sojino  mleko) promesas zajedno i treba da bude hladno ne toplo!!

Nema komentara:

Objavi komentar