Dobro Došli

..

subota, 7. svibnja 2016.

OBAVEZNO IZBJEGAVAJTE:6 kancerogenih sastojaka koji se nalaze u šamponu

cancer

Svi mi koristimo kupljene šampone a nismo Svjesni da oni sadrže kemikalije. Međutim, malo poznata činjenica je da su oni kemijski vrlo otrovne i mogu čak izazvati rak.

Proizvođači slobodno stavljaju što god žele u ovoj vrsti proizvoda od FDA ne reguliraju njihovu proizvodnju. Ovdje su 6 sastojaka koji se mogu naći u šamponima koji mogu naškoditi vašem zdravlju:

Propilen glikol

Ovaj kemijski se obično koristi u proizvodima za njegu kože, kao ovlaživača ili sredstvo smanjenja viskoznosti. Prema nekim dokazima, ima toksična i alergijska svojstva, a posljedica je iritacije kože, očiju čak.



Parabene najčešće se koristi kao konzervansi u proizvodima za njegu, jer oni mogu spriječiti rast mikroorganizama. FDA nas uvjerava da su sigurni u koncentracijama do 24%, unatoč činjenici da dokazi upućuju na neki drugi način. Parabeni sadržana u ovom proizvoda, kao što je metil, propil i butil, ometaju endokrini sustav koji ometa proizvodnju hormona, kao i sa funkcijom žlijezda. Štoviše, parabene imaju sposobnost da smanje broj spermija kod muškaraca i povećati rizik od raka dojke u žena, s obzirom na činjenicu da su oni oponašaju estorgen. Srećom, postoje mnogi parabena šamponi na raspolaganju.

 
Dietanolamin ili DEA

Deathanolamine je kemijski modificirani oblik kokosovoh ulja-kokamidni dietanolamin i koristi se za podešavanje pH proizvoda. Postoje Obiljem dokazi da izaziva iritaciju na koži, oči i pluća, a također može uzrokovati toksičnost organa. .
metilizotiazolinon

Ovaj kemijski se nalazi u mnogim šamponima i tekućim sapunima jer se koristi kao konzervans.

Osim činjenice da se produžuje vijek trajanja proizvoda, smanjuje efektivnost imunološkog sustava. Znanstvenici nas upozoravaju da to može izazvati alergije, a najgori dio je da možete imati otrovne učinke na naš živčani sustav. Metilizotiazolinon je zabranjen u Europi, jer je vlada naći nesigurnom za upotrebu u kozmetici.


  1,4-dioksan

Ova tvar je nusprodukt procesa proizvodnje koji bi trebali smanjiti rizik od iritacije kože kada se radi na bazi naftne tvari. Unatoč činjenici da je ta tvar može uzrokovati brojne zdravstvene probleme kao što su nosni, kožni, plućni, rak žučnog mjehura dojke i, još uvijek se može naći u čak 46% slučajeva za njegu proizvoda osobne. Zbog mnogih životinjskih izučavanja, SAD Nacionalni toksikološki program kaže da je 1,4 dioksan se “razumno predviđa da će biti ljudsko kancerogena” .Moreover, SAD Agencija za zaštitu okoliša je također naveo da 1,4-vjerojatno je ljudski karcinogen. Najlakši način da se identificiraju ta kemikalija u potrazi za “polioksietilen, polietilena”, ili “PEG” na etiketi.

6. Natrijev laureth sulfat

Ovaj kemijski je sadržana u gotovo svakom šamponu, tekući sapun, industrijskih sredstava za čišćenje i deterdženta za pranje rublja. To je često kontaminiran sa 1,4 dioksanu zbog procesa proizvodnje. To rezultira u iritacije kože, neurotoksičnosti, reproduktivne toksičnosti, razvojnim toksičnosti, toksičnosti organa, moguće DNA mutacije koje dovode do raka i endokrinih poremećaja.

Ako želite spriječiti sve te moguće zdravstvene probleme, obavezno kupi proizvode koji su slobodni od ovih kemikalija.

Nema komentara:

Objavi komentar