Dobro Došli

..

četvrtak, 5. svibnja 2016.

PILEĆI BATACI IZ PEĆNICE



Pileći bataci iz pećnice Pileci bataci se mogu napraviti na milion nacina. Ovo je jedan meni od omiljenih. Ja jako volim sataras,pa mi je meso u umaku od paprika nesto sto bih mogla jesti svaki dan. Nadam se da ce vam se svidjeti!
SASTOJCI
7 komada manjih pilecih bataka
1 veca glavica luka
1 veca crvena paprika
1 veca zelena paprika
1 veca mrkva


2 velika paradajza (mogu i zamrznuta)
1 supena kasika paradajz pirea
1 kasicica crvene mljevene paprike
2 supene kasike maslinovog ulja
so,vegeta

PRIPREMA
Dok pripremate sastojke,ukljucite pec na 220C da se zagrije.
Luk isjeckajte na sitno i dodajte ga u malo dublju posudu. Dodajte mu paradajz pire,maslinovo ulje,crvenu mljevenu papriku,so i vegetu. Dobro izmijesajte pa ga ravnomjerno istresite u posudu u kojoj ce se peci.


Mrkvu isijecite na kolutice,paprike na kockice. Izmijesajte,pa ih jednako poredajte po luku.
Ukoliko koristite svjez paradajz,stavite ga u prokuhanu vodu nekih 5-6 minuta. Da mu lakse mozete oguliti kozicu. Isto to vazi i za smrznuti paradajz. Ogulite ga,isijecite na sitno i rasporedite po paprikama i mrkvi.
Batake dobro operite, te i njih dodajte na smjesu. Posolite ih malo odozgo,poklopite (ako nemate poklopac stavite aluminijsku foliju) i stavite da se pece 1 sat u zagrijanu pecnicu na 220C.
Poslije jednog sata otklopite, promijesajte sve, te ponovo poklopite i vratite u pecnicu jos nekih 15 minuta da se pece. Ukoliko volite zapeceno ne stavljajte foliju ili kapak, i pecite jos 10-tak
Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar