Dobro Došli

..

petak, 3. lipnja 2016.

Tajne ljudi sa smeđim očima kojih oni sami nisu svjesni!

oci1
Imate li smeđe oči? Mnoge nedavne studije pokazale su dosta zanimljivih stvari o ljudima sa smeđim očima.

Zahvaljujući ovom obilježju smeđooki ljudi ulijevaju povjerenje, bez da su toga uopće svjesni.
Iz tog razloga imaju bolju komunikaciju i inspiriraju ljude da im se otvore.

U stvari, ta moć može potaknuti ljude da otkriju svoje najveće tajne!

Istraživači su zaključili da je to jedan od glavnih razloga zašto osobe koje imaju smeđe oči imaju veći krug prijatelja.

Također se vjeruje da smeđe oči ukazuju na povećanu energiju.

Ljudi sa smeđim očima vole uživati u životu u potpunosti.

Ovu informaciju potvrdili su čak i psiholozi tvrdeći kako pacijenti sa smeđim očima imaju snažniju želju za življenjem života punim plućima.

S druge strane, osobe sa smeđim očima osjetljiviji su od drugih ljudi.

Zbog toga bolje shvaćaju osjećaje drugih ljudi i lakše suosjećaju s njima.

Istraživači su došli do zaključka da su osobe sa smeđim očima vrlo emocionalne.

Ako ste žena s smeđim očima, ostavljate dojam osobe koja zna kako voljeti i brinuti se svojim najmilijima.

Ukoliko imate smeđe oči – možda ste naučili nešto novo o sebi.

Pripadate grupi ljudi koja u sebi ima puno ljudskosti, samo morate izabrati to i pokazati.
Ukratko, osobe sa smeđim očima zauzimaju važno mjesto u životima drugih ljudi, donose im ljubav i pozitivnu energij

DOMAĆA KINDERLADA BEZ ADITIVA…ZA OVAJ RECEPT SU REKLI DA JE BOLJI I OD NUTELLE

13312907_1700567580193659_8730248064879538794_n
Sastojci
KINDERLADA:
30 dkg šećera
3 dl vode
3 vrećice vanilin šećera
250 g margarina
1/2 kg mlijeka u prahu
2 žlice kakaa
EUROKREM:

40 dkg šećera
3 dl vode
3 vrećice vanilin šećera
250 g margarina
1/2 kg mlijeka u prahu
5 dkg mljevenih lješnjaka
2 žlice kakaa
Priprema
1.
Šećer staviti u veću posudu i zalijati sa 3 dl kipuće vode, malo promješati te dodati vanilin šećer i narezani margarin te dobro promješati pjenjačom da se margarin pomalo otopi.
Tada dodati mlijeko u prahu pa miksati mikserom cca. 5 minuta da dobijemo lijepu smjesu bez eventualnih grudica od mlijeka u prahu.
U polovicu smjese dodati 2 žlice kakaa te opet dobro promješati.
Napuniti staklenke ili neke posudice koje imate sa poklopcem te staviti u frižider da se malo ohladi.
2.
Postupak je isti i za eurokrem, osim što dodamo još 5 dkg sitno mljevenih lješnjaka (u kompletnu smjesu, pa u polovicu opet kakao).
Staklenke sam punila tako da sam bijelu smjesu stavila u jednu vrećicu za zamrzavanje, a smeđu u drugu, odrezala vrh vrećica te istovremeno istiskala obadvije smjese u staklenke.

JEDNOSTAVNO I EFIKASNO: Sredstvom koje svi imate u kuhinji RIJEŠITE se mrlja, pjega i hiperpigmentacije!

z.jpg-48
Hiperpigmentacija je poremećaj boje kože okarakterisan tamnim područima na koži, a uzrokovan je porastom količine melanina, tamnog pigmenta kože.
Izloženost sunčevoj svjetlosti, trudnoća, određene bolesti, starost ili trauma mogu dovesti do poremećaja melanina i stvoriti neestetske smeđe mrlje svojstvene ovom benignom poremećaju.

Tačne uzroke možemo podjeliti u dvije grupe : spoljašnje i unutrašnje.

Spoljni uzroci mogu biti oni koji dolaze iz okoline, kao što je izloženost sunčevim zracima, ili zbog hemijskih spojeva (betaksolol, minociklin, estrogen, progesteron i sl.). Unutaršnji uzroci se odnose na nasleđe – osobe tamnije kože imaju veću sklonost razvijanja ovog poremećaja.
Pegice, staračke mrlje i mrlje od sunca su uzrokovane štetnim ultraljubičastim zracima sunca koje oštećuju melanin i rezultiraju privremenom ili trajnom diskoloracijom.
Često ovakve mrlje možete primetiti na licu i rukama, međutim, mogu se javiti na bilo kom djelu kože koji je bio izložen suncu.

Ožiljci od traume ili operacije mogu takođe uzrokovati promjenu boje kože, a čak i kada problem nestane, tamna mjesta ostaju.

Melazma je hiperpigmentacija kože koja se javlja za vrijeme trudnoće, iako ponekad može zahvatiti i muškarce. Obično se o njoj govori kao o masci trudnica jer smeđe mrlje pokrivaju lice – uglavnom nos i obraze. Ovaj poremećaj obično prođe sam od sebe nakon trudnoće i ne izaziva veće probleme.

Prirodni lijek protiv hiperpigmentacije, mrlja, pjega – recept

Uzmite 1 kašičicu kurkume u prahu (turmerik). Dodajte 1 kašičicu soka od limuna. Pomješajte dobro i nanesite na zahvaćena područja. Ostavite 15 minuta da se osuši i potom isperite hladnom vodom. Ne izlažite kožu suncu odmah nakon toga! Primjena prije tuširanja je preporučljiva. Ponavljajte jednom ili dva puta svaki dan do vidljivog poboljšanja.

Ovaj jednostavni lijek zaista djeluje, a temelji na načelima Ayurvede, drevne indijske znanosti ozdravljenja.
Limun izbjeljuje i podstiče ljušćenje kože, a kurkuma, uz to što odlično posvjetljuje kožu (a Indijci to dobro znaju), djeluje protivupalno i čini kožu sjajnom.

NAJBOLJI BISKVIT ZA SVAKU TORTU: SVE OBJAŠNJENO U 8 KORAKA, ZA PROFESIONALCE I AMATERE!

zuta-biskvit-torta-b54a5b782b77dd041b95ed5d6bd60e4a_view_l
Pratite upute i slike i jednostavno ćete napraviti i naučiti izrezati najbolji biskvit za razne torte i kolače.

Sastav:

– 75 g brašna
– 75 g gustina (škrobnog brašna)
– 5 jaja
– 150 g šećera
– prstohvat soli

Priprema:
1. U duboku zdjelu stavite jaja, prstohvat soli i postepeno usipajte šećer miješajući mikserom.

2. Miješajte dok se obujam smjese jako ne poveća i dok smjesa ne bude svijetlo-žuta, kremasta i glatka.
3. Prosijte brašno i gustin i lagano ga kroz sito usipajte u smjesu miješajući lagano drvenom kašikom i to pokretima od dna zdjele prema vrhu, pazeći da iz smjese ne izađe sav zrak. Ne smijete brzo miješati niti lupati po tijestu.
4. Nauljite i pospite brašnom kalup za tortu prečnika 24 cm.
5. Lagano istresite smjesu u kalup i pazite pritom da ne tresete puno zdjelu i ne udarate kašikom od rubove kalupa. Zrak mora ostati u smjesi.

6. Lopaticom za kreme poravnajtee površinu smjese i stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180 ?C. Pecite oko 40 minuta.
7. NE SMIJETE OTVARATI pećnicu prvih 30 minuta pečenja, jer će se biskvit spustiti i neće biti mekan i prozračan. Zadnjih 10-ak minuta možete probati je li pečen tako što probodete čačkalicom. Kad je biskvit pečen čačkalica mora biti suha.

8. Bilo da preko biskvita stavljate kreme i nadjeve ili da ga morate rezati, ohlađeni biskvit okrenite tako da glatka strana koja je bila na dnu kalupa bude okrenuta prema gore. Prerežite biskvit tankim dugačkim nožem.

DOMAĆI BUREK KAO IZ PEKARE I KAO OD ŠALE

DOMAĆI BUREK KAO IZ PEKARE
Sastojci
potrebno:
1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli
Priprema
1.
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
2.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
3.
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
4.
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
5.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
6.
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
7.
Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
8.
Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
9.
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
10.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Posluživanje
Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.

KRASNA TORTA OD FINIH SASTOJAKA BEZ BRAŠNA: ŠUŠKAVA TORTA

dd
Sastojci
Kora:
8 belanaca
350 gr šećera
200 gr mlevenih oraha
Fil:
8 žumanaca
8 kašika šećera
20 gr brašna
200 gr putera
80 gr crne čokolade
1 kašičica nes-kafe (prah)
za ganaš:
100 gr slatke pavlake (mlečne)
100 gr čokolade

Priprema
1.
Rernu uključiti na 250°C.
Belanca dobro umutiti sa šećerom koji treba dodati iz par puta. U umućen sneg od belanaca dodati orahe i ovlaš mešajući lopaticom sjediniti da se masa ujednači.
Sipati u pleh od rerne (moj je 40×40 cm) koji je predhodno obložen pek papirom. Ubaciti pleh u rernu zagrejanu na 250°C i odmah temperaturu smanjiti na 180°C, posle 10 minuta smanjiti na 150° i peći još 30 minuta, pa smanjiti na 100° i peći još 15 minuta (ukupno 55 minuta).
Pečenu koru kratko prohladiti u rerni sa odškrinutim vratima, pa izvaditi sa sve papirom na dasku da se potpuno ohladi.

2.
Za fil umutiti žumanaca sa šećerom i brašnom i kuvati na pari da se zgusne (najbolje u loncu za kuvanje mleka, sa duplim dnom).
Kada je fil dovoljno gust, skloniti sa vatre, dodati nes-kafu i čokoladu, promešati i ostaviti da se fil prohladi.
U fil ohladjen na sobnoj temperaturu dodati umućeni puter. Sve zajedno dobro promešati i filovati kore.
3.
Veliku koru podeliti na četiri dela i filovati ih kremom. Poslednju koru samo tanko odozgo premazati filom, a celu tortu okolo bogato namazati.

4.
Napraviti ganaš od čokolade i slatke pavlake i dok je polutečan preliti po torti. Neka slobodno curi niz tortu, meni tako baš primamljivo izgleda.
5.
Dekorisati po želji – ja sam šarala domaćim karamelom i pobacala po torti sitnije čokoladne kapljice.

6.
Torta je bomba – fino hrskava, bogata, a šušti i pršti pod zubima dok se jede. Izuzetno je ukusna, prilično jaka i svakako je torta koja se dugo pamti…

VRLO STAR I JEDNOSTAVAN RECEPT ZA DOMAĆI KEKS

1 (2)
Ovo je vrlo stari i vrlo jednostavan recept za kekse, ali i vrlo stari način izrade keksa. Tako su se keksi radili dok sam ja bila dijete. Dodatak za profiliranje oblika, koji se stavljao na stroj za mljevenje mesa, bio je prije šezdesetak – pa i više godina – pravi hit. Ovaj recept je i danas vrlo dobar i koristan, a prikazani način izrade keksa je samo mala muzejska gastro-šetnja na temu: tak su to delali naši stari….. Možda i nekoga od vas podsjeti na vremena ovih domaćih keksa.

Sastojci
30 dag glatkog brašna
15 dag maslaca
2 jaja
15 dag šećera
1 vanilin šećer
1/2 vrećice praška za pecivo
prstohvat soli
po želji 1 žlica kakaa ili čokolade u prahu
Priprema
1. U brašno umiješati prašak za pecivo, dodati sol, šećer pomiješan sa vanilin šećerom, jaja i na listiće narezani margarin (maslac) pa sve umiješati u glatko tijesto. Kod miješanja po potrebi dodati brašna ili nekoliko kapi vode.
2. Prije šezdesetak, pa i više godina, to se radilo ovako. Na stoj za mljevenje mesa stavio se nastavak za profiliranje keksa. Obzirom da sam sačuvala taj nastavak i mali stroj za mljevenje mesa od moje mame, danas sam za sve vas radila kekse na ovaj stari način. Strojem za mljevenje mesa tijesto se protiskuje kroz željeni profil.

3. Ako želite dvobojne kekse, podijelite tijesto na dva dijela pa u jedan dio umijesite kakao ili čokoladu.

4. Kekse možete raditi u raznim oblicima ovako…..
5. ….. ili ovako.
6. Nožem odrezati na željenu dužinu.
7. Odlagati na lim za pečenje prekriven papirom za pečenje i peći u pećnici na temperaturi od 175°C , 12 do 15 minuta, ovisno o debljini oblika keksa.

GULAŠ OD PILETINE NAPRAVITE GA PO OVOM RECEPTU I SVI ĆE POLUDJETI ZA VAŠIM GULAŠOM …

GULAŠ OD PILETINE
Ukusan i zdrav gulaš od piletine i povrća.
Sastojci:
– 500 gr pilećih prsa
– 200 gr graška
– 200 gr mrkve
– 100 gr korijena celera
– 1/2 vezica peršuna
– 1 glavica crvenog luka
– 2 čehna češnjaka
– 4 velike kašike krušnih mrvica
– 5 velikih kašika ulja
– 0,5 dcl pasiranog paradajza,
– sol
– papar
Način pripreme:
Crveni luk sitno nasjeckati, dodati ulje, protisnuti češnjak I lagano prodinstati.
Dodati piletinu isječenu na male kockice. Kada je piletina malo zapečena posoliti I popapriti po želji. Podliti sa 200ml vode.
Na meso koje je dopola propirjano dodati mrkvu I celer narezane na kockice. Nakon pet minuta dodati grašak I pirjati sve zajedno dok ne omekša. (povrće ne treba prekuhati) Na kraju dodati sitno icjeckani list peršuna, pasirani paradajz I krušne mrvice.

MOKRI KOLAČ: Toliko Jednostavan I Sočan Da Ćete Ga Poželjeti Svaki Dan

1 (1)
Ovaj je kolač toliko jednostavan i sočan da ćete ga poželjeti svaki dan na tanjuru. Srećom priprema je brza pa možete krenuti!
Sastojci:
Smjesa:
3jaja
5 kašika šećera,
2 kašike griza,
2 kašike kakaa,
9 kašika mlijeka,
6 kašika brašna,
prašak za pecivo
Preljev:
400 g mlijeka,
3 kašike šećera.
vanilin šećer
I još:
šlag
Priprema:
Umutiti bjelanca, dodajuci šećer, zatim žumanca, griz, kakao, mlijeko, i na kraju brašno sa praškom za pecivo.
Sipati u nauljen pleh i ispeći u prethodno zagrijanoj rerni, dok se strane odvoje od pleha. Probajte čačkalicom, brzo se ispeče.
Zagrijati mlijeko, u koje ste dodali šećer i vanilin šećer, i kada je kolač pečen, topao preliti toplim mlijekom.
Kada se ohladi, odozgo premazati umućenim šlagom. Ukrasiti čokoladnim mrvicama ili po želji.
Izvor: Coolinarika.com

OVO JELO SAM PRAVILA JUČE TOLIKO MI SE SVIDJELO DA ĆU GA OPET SUTRA PRAVITI

djulbastije5
Sastojci
đulbastije:
500 gr mljevene junetine
400 gr krompira
3 manje glavice luka
2 čena češnjaka
2 kašike brašna
1 jaje
po ukusu so,biber,vegeta
bešamel:

malo putera
2-3 kašike brašna
500 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kuhanje
malo soli,bibera
komadić sira,po želji
Priprema
1.
Luk sitno nasjeckati, krompir naribati na krupnijoj strani rendeta a bijeli luk na sitnijoj. Sve dodati mljevenom mesu. Ulupati jaje i dodati u smjesu. Dodati i 2 kašike brašna, so biber i mješavinu začina. Sve fino izmiješati da se masa ujednači.
2.
Oblikovati đulbastije, kao pljeskavice…
3.
…i pržiti ih u dobro zagrijanom ulju. Nije cilj da se potpuno isprže, nego samo da uhvate finu koricu sa obje strane.
4.
Pržene đulbastije slagati jednu do druge u vatrostalnu posudu ili pleh!Bešamel- na ulje u kojem se pržilo meso dodati komadić putera. Staviti 2-3 pune kašike brašna i miješati da se ne stvore grudvice. Sipati mlijeko miješajući svo vrijeme. Dodati i vrhnje za kuhanje, so i biber, po želji.
5.
U gotov bešamel dodati i malo sira ( kačkavalj, parmezan,gauda, ementaler…po želji ) Preliti đulbastije bešamelom, pokriti folijom i peći 30-tak minuta na 220 C.
6.
Zatim skinuti foliju i peći još 15-tak minuta na istoj temperaturi.

RECEPT JE DAVNO PREPISAN IZ JEDNE STARE KNJIGE DJECI ZA DORUČAK ČESTO SPREMAM

PIROSKE SA SIROM56
Mogu vam reći da je jednostavno za napraviti a odlično!
Sastojci
3 jaja
300 g kravljeg mladog sira
300 g brašna
1 kesica praška za pecivo
1 kašičica soli
ulje po potrebi

Priprema
Umutiti jaja, dodati izgniječen sir, so i dodati brašno pomiješano sa pecivom. Unijesiti tijesto, rastanjiti debljine 1 cm zatim sjeći na trake i pržiti na vrelom ulju!

KREMASTE KOCKE SA VIŠNJAMA…JEDNOSTAVNO DA JEDNOSTAVNIJE NE MOŽE BITI

KREMASTE KOCKE SA VIŠNJAMA I PUDINGOM3
POTREBNO:
Za žutu kremu:
8 žumanjaka
8 žlica šećera
6 žlica gustina
2 žlice oštrog brašna
3 vanilin šećera
8 dl mlijeka
200 g maslaca
Za kremu od višanja:
teglica višanja iz kompota (380g)
2 pudinga od vanilije
6 dl soka od višanja + 1 dl vode
6 žlica šećera
I još: veće pakiranje pettit beure keksa + šlag za završni premaz

PRIPREMA:
Kremaste kocke s višnjama U lim premazan maslacem složiti red keksa.
Za žutu kremu zakuhati 6 dl mlijeka. Žumanjke miksati sa šećerom i vanilijom, dodati postepeno i sve ostale sastojke pa sve skupa ukuhati u vruće mlijeko. Kuhati kremu par minuta dok se ne zgusne. U još vruću kremu umutiti maslac i dobro promiješati tako da se krema potpuno ujednači. Još vrućom kremom preliti kekse, poravnati pa složiti još jedan red keksa preko kreme.
Sada prionuti na kuhanje kreme od višanja: višnje ocijediti, odmjeriti potrebnu količinu soka i sve skupa zakuhati. Prašak za puding i šećer razmutiti sa 1 dl vode pa sve skupa ukuhati u vruće višnje. Miješati i kuhati par minuta dok se ne zgusne. Još vruću kremu nanijeti preko reda keksa u limu, pa odmah i preko ove kreme složiti još jedan red keksa.
Ostaviti kolač da se dobro ohladi, najbolje preko noći. Nanijeti preko svega čvrsti šlag, ukrasiti po želji.
Poslužiti rezano na kocke proizvoljne veličine.
Dobar tek!

ROLADA OD PILETINE I SIRA MORATE JE PROBATI

ROLADA OD PILETINE I SIRA
Sastojci
500 gr mljevene puretine
400 gr sitno sjeckane piletine (bijelo meso ili odkošteno meso dobatka)
2 jaja
1 luk srebrenac
malo mrkvice i peršuna
soli papra i drugih začina po ukusu
malo mrvica ako je potrebno da se zgusne smjesa
500 gr svježeg kravljeg sira
200-250 gr ribanog tvrdog sira
2 jaja
malo soli
Priprema
1.
Sitno sjeckani luk lagano zazlatiti i pustiti da se ohladi. Za to vrijeme piletinu isjeckati na male komadiće. Piletinu stavljam uz mljevenu puretinu zbog toga, da mi smjesa ne bude zbijena i jednolična.U veću posudu staviti mljevenu puretinu, piletinu, luk, jaja, sitno sjeckane mrkvice, peršina i mladog česnjaka i začine i sve dobro promiješati. Ja sam dodala još i žličicu, dvije rastopljenog maslaca, zbog boljeg okusa, a može i bez njega. Ako je smjesa premekana i ne bi se mogla valjati … doda se malo mrvica.
Na pek papir namazan s malo ulja istresti smjesu i malo ju rukama rasporediti, zatim staviti drugi papir i valjkom izraditi smjesu u pravilan oblik na oko 1,5 cm debljine, a širine kalupa za pečenje.
2.
Dvije vrste sira pomiješati, zasoliti i dodati jaja. Ako je smjesa prerijetka (ovisi koliko je ocijeđeni svježi sir) dodati još ribanog tvrdog sira.
Tu smjesu od sira ravnomjerno rasporediti po podlozi od mesa i rolati uz pomoć papira, kao svaku roladu.
3.
Tako dobivenu štrucu prebaciti, zajedno s papirom u kalup.
Roladu prekriti tankim šniticama pancete ili običnog masnog špeka i peči cca 35 – 40 minuta na temperaturi od 200°C.
4.
Kad je pečena ostaviti je da se prohladi u kalupu i prije serviranja zajedno s papirom izvaditi na dasku i rezati šnite.
5.
Meni je prilog bila riža basmati s medveđim lukom. Recept za finu zelenu rižu ima Nelyca. Špinat ili zeleni luk … tko šta više voli ili može nabaviti.
6.
Uz roladu i zelenu rižu servirala sam zelenu salatu, shery rajčice i miješanu salatu (moj ručak) od: sojinih klica, cikorije, crvenog graha, integralne tjestenine, crvene paprike.

BRZA KEKS TORTA SA JOGURTOM I VIŠNJAMA! RECEPT:

keks-torta-sa-jogurtom-i-višnjama
Najbolje od svega je što vam za ovu brzu tortu ne treba ni mikser, ni kuharsko umjeće a ni puno para. Dakle, torta pun pogodak. Kada vam dolaze iznenadni gosti eto ideje šta da im poslužite.

keks torta sa jogurtom i višnjama
SASTOJCI :
 7oo gr Petit beurre keksa
– 3oo gr mljevenog keksa
– 1l jogurta
– 2oo gr šećera u prahu
– 1 kesica vanilin šećera
– 1oo gr crne čokolade
– 35o gr višanja
– šlag po želji za dekoracijusastojci za tortu sa jogurtom

PRIPREMA :
Petit beurre izlomite na krupnije komade, dodajte mljeveni keks, vanilin šećer i šećer u prahu pa promješajte.keks torta

Masu prelijte jogurtom i dobro promješajte da se sve sjedini. Polovinu smjese izručiti u kalup srednje veličine i izravnati.kora za keks tortu sa jogurtom
Preko smjese od keksa i jogurta nožem narendati čokoladu.rendana čokolada

Staviti drugu polovinu smjese u koju ste umješali višnje.torta sa visnjama

Ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata prije služenja.

SLADOLED TORTA SA JAGODAMA Toliko lagana i osvežavajuća da je grehota ne napraviti je dok traje sezona jagoda!:) Dobro ohlađena je zaista poput sladoleda...za ljubitelje kremastih torti, pun pogodak! RECEPT:

SLADOLED TORTA SA JAGODAMA2
Toliko lagana i osvežavajuća da je grehota ne napraviti je dok traje sezona jagoda!:) Dobro ohlađena je zaista poput sladoleda…za ljubitelje kremastih torti, pun pogodak!
Sastojci
Za biskvit:
4 belanca
200 g šećera
1 vanilin šećer
200 g oštrog brašna
1/2 kesice praška za pecivo
80 ml vode
80 ml ulja
par kašika mleka za prelivanje
Za krem:
4 žumanca
2 pudinga od vanile
1 kašika gustina
6 kašika šećera
600 ml mleka
150 g margarina
3 kašike šećera u prahu
150 ml slatke pavlake
Još:
500 g svežih jagoda
Za dekoraciju:
350 ml slatke pavlake
jagode

Priprema
1.
Biskvit:
U jednoj posudi pomešajte 100 g šećera, vanilin šećer, vodu i ulje i kratko izmutite mikserom. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro izmutite mikserom dok se lepo ne sjedini.
2.
U drugoj posudi umutite belanca sa prstohvatom soli postepeno dodavajući preostali šećer (100 g), dok ne dobijete čvrst sneg. Ovaj sneg od belanaca kašikom dodajte u prethodnu smesu i sve lepo sjedinite špatulom, vrlo pažljivo mešajući da ne izlomite sneg.
3.
Smesu za biskvit sipajte u okrugli kalup prečnika 26 cm, prethodno obložen pek papirom i pecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 180 stepeni oko 25 minuta dok ne dobije lepu zlatno žutu boju.
4.
Krem:
Izmutite mikserom žumanca sa šećerom, dodajte prašak za puding, kašiku gustina i oko 2 dcl mleka od onih 600 ml, pa sve to dobro promešajte. Preostalo mleko stavite na šporet da proključa pa ulijte puding sa žumancima i kuvajte dok se krema ne zgusne. Skuvan krem prekrijte folijom da se ne stvori korica i ohladite do sobne temperature.
5.
Mikserom izradite margarin sa šećerom u prahu i dodajte u ohlađen krem pa dobro penasto izmutite mikserom. Izmutite i 150 ml slatke pavlake i kašikom dodajte u krem, i vrlo laganim pokretima promešajte dok se sve ne sjedini. (nikako mikserom)
6.
Ohlađen biskvit stavite na odgovarajući tanjir, prelijte ga sa par kašika mleka svugde ravnomerno, pa nanesite polovinu kreme. Zatim na krem poslažite oprane jagode isečene na polovine. Na jagode nanesite preostali krem i poravnajte.
7.
Tortu dekorišite umućenom slatkom pavlakom i po želji jagodama koje su vam ostale višak.
8.
Dobro rashladite tortu u frižideru, a potom uživajte u ovom kremastom voćnom desertu. 😉
9.
NAPOMENA: Ovu tortu možete praviti sa bilo kojim voćem, npr. sa višnjama, malinama, ananasom, bananama… Mogućnosti je puno tako da ovo ne mora biti samo sezonska torta dok traju jagode, već možete uživati u njoj bilo kada. 🙂

Izvor:http://www.coolinarika.com/

MILK KOCKE, ČOKOLADNE, KREMASTE, FANTASTIČNE

MILK KOCKE
Sastojci 6 osobe
Kore
6 jaja
6 kaš. šećera
6 kaš. brašna
1 prašak za pecivo
4 kaš. kakaoa
6 kaš. tople vode
Milk krem
1l mleka
100 g gustina
4 kaš. šećera
100 g bele čokolade
250 g margarina
150 g šećera u prahu
Toping
200 g mlečne čokolade
5 kaš. mleka
4 kaš. šećera
150 g margarina
Priprema
Kore:
1. Jaja umutiti sa šećerom.
2. Brašno, prašak za pecivo i kakao pomešati, dodati umućenim jajima. i sve lagano
zamešati.
3. Dodati i vodu i sjediniti masu.
4. Razliti u veći pleh postavljen papirom za pečenje ( koru preseći na pola ).
5. Peći na 180 C, 20 min.
Milk krem:
6. Od litre mleka odvojiti 150 ml i zamešati sa gustinom i šećerom.
7. U preostalo mleko dodati belu čokoladu i staviti da provri.
8. U provrelo mleko dodati gustin i kuvati dok ne dobije potrebnu gustinu.
9. Kada se ohladi, dodati umućen margarin sa šećerom u prahu.
Toping:
10.Čokoladu, šećer, mleko i margarin kuvati sve dok se sastojci ne sjedine. Kremu ohladiti,
tako da bude kao omekšali margarin.
Filovanje:
Koru premazati belim filom, zatim premazati topingom, staviti drugu koru i ponoviti
5af38ddfce4375c3d49ac3b0df2802ad_view_l
Posluživanje
Služiti sa desertnim vinom 🙂
www.coolinarika.com

JAKO EKONOMIČAN RUČAK – KOMBINACIJA MLJEVENOG MESA I KROMPIRA

JAKO EKONOMIČAN RUČAK
Zgodno za zaposlene jer se moze pripremiti vece ranije.
Sastojci
500 grama mlevenog mesa
2 krompira
2 mrkve
1 glavica crnog luka
4.5 kasike brasna
1/2 kesice praska za pecivo
malo vode
1 mala soljica ulja
sol, biber, vegeta
suvi persunov list
ulje za przenje

Priprema
1.
Krompir, luk i mrkvu ocistiti i sve naribati na ribez.
2.
Pomesati sa mlevenim mesom. U to dodati brasno, prasak za pecivo, malo vode, ulje, persunov list, sol, biber i vegetu.
3.
Sve dobro izmesati i ostaviti da odstoji u frizideru nekoliko sati, ali je najbolje da ostane celu noc.
4.Vlaznim rukama formirati snicle velicine hamburgera ili manje, pa ih praziti u vrelom ulju.
5.
Pecene snicle stvljati na kuhinjski papir da se upije suvisna masnoca.
Posluživanje
Ovo je recept iz izdanja “Mleveno meso 2”. Od ove smese bude oko 15 manjih snicli ili manih pljeskavica.

NAJLJEPŠA VOČNA TORTA

NAJLJEPŠA VOČNA TORTA3
Potrebno:
Beze kora:
9 bjelanjaka
30 dag šećera
1 jušna žlica jabučnog octa
Krema:
9 žumanjaka
4 žlice šećera
3 vanilin šećera
4 žlice oštrog brašna
1 žlica gustina
2,5 dl mlijeka
1 margarin
500 ml slatkog vrhnja
4 banane
5 kivija
50 dag jagoda
limunov sok
Priprema:
Beze kora:
Bjelanjke istući u čvrst snijeg, pa tek onda uz neprestano miksanje, dodati šećer i ocat.
Smjesu premazati preko jako nauljene alu-folije (ili papira za pečenje – čak i njega premažite uljem jer se inače jako zalijepi i grozno teško se skida sa pečene kore).
Peći (više sušiti) u pećnici na 150 stupnjeva C najmanje 1 sat. (pečena kora će imati smećkastu boju)
Pečenu i ohlađenu koru prerezati na dva jednaka dijela, oprezno skinuti foliju ili papir.
Krema:
Žumanjke, šećer i vanilin šećer miksati dok ne postanu pjenasta masa. Postepeno dodavati brašno, gustin i mlijeko.
Kuhati u loncu na pari oko 15-20 min dok se krema ne zgusne.
Hladiti kremu uz povremeno miješanje kako bi izbjegli grudice jer će se hlađenjem dosta stvrdnuti.
Narezati omekšali margarin pa ga mikserom izraditi u pjenastu masu a zatim ga pomiješati sa ohlađenom kremom i dobro izraditi.
Jagode i kivi očistiti i narezati na manje komadiće, a banane oguliti, narezati na kolutiće podjednake debljine i nakapati sokom jednog limuna kako ne bi pocrnile stajanjem.
Vrhnje za šlag ismiksati da bude čvrsto.
Redoslijed izrade:
Kora
Krema
Jagode i kivi
Šlag
Kora
Krema
Banane
Šlag
Ostaviti malo šlaga i premazati kolač svuda okolo. Po želji odgore možete ukrasiti voćem ili šarenim perlicama.

BAKLAVA SA PLAZMOM:Morate je probati jer je stvarno predobra!!

10857813_973572142689301_3102899505774760934_n
Moji ne ljube orahe, otud i ova sa plazmom, za nju se otimaju..socna i nama najbolja :).

SASTOJCI:

1 pakovan je kora za pite, od 500 gr
300 gr mlevene plazme
3 jaja
5 kasika secera
5 kasika ulja
ulje za prskanje kora
Preliv:

1 l vode
800 gr secera
1 limun
PRIPREMA:
Prvo skuvajte preliv, stavite vodu i secer da provri, zatim dodajte limun isecen na kolutove i kuvajte agdu nekih 5 minuta, ne treba da bude gusta. Ohladite.Umutiti jaja sa secerom, dodati ulje, jos malo umutiti i umesati mleveni keks. Smesa ce biti bas, bas gusta. Prebrojte kore i podelite..za svaki rolat vam treba tri kore (ja sam imala 6 rolata). Prvu koru poprskati uljem, staviti na nju drugu koru, poprskati i nju uljem i staviti trecu koru. Na trecu koru staviti smesu od plazma keksa, uzduzno (tesko se razmazuje, jer je gusta, pa ja prstima uz rub kore namestim).
Cvrsto zarolati i redjati u blago nauljen pleh. Postupak ponoviti i sa ostatkom kora. Rolate iseci na zeljene velicine, pre pecenja, premazati blago uljem svaki rolat u plehu i peci u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni, dok lepo ne porumeni. Vrucu baklavu, preliti hladnim prelivom. Dobro ohladiti i uzivati :).
Posluživanje:
Najbolja je kada je doooobro ohladjena, nije preslatka, socna i brzo se naprai 🙂

Greta torta

Greta torta
Sastojci
Kora: (mere za jednu, pečete četiri)
4 kom belanca
5 kašika šećera
8 kašika mlevenih oraha
1 kašika brašna
Premaz za kore
200 gr čokolade
6 kašika ulja
Fil:
16 kom žumanaca
750 ml mleka
16 kašika šećera
8 kaška brašna
250 gr putera
100 gr prah šećera
aroma vanile
Glazura:
80 gr čokolade
2 kašike ulja
Priprema
1.
Dobro umutite belanca, njima dodajte šećer i mutite dok ne dobijete čvrtst sneg. Orahe pomešajte sa brašnom, pa lagano, kašiku po kašiku dodajte u belanca, mikser smanjite na najmanju brzinu.
2.
Dobijenu masu razlijte u pleh koji ste prethodno podmazali i posuli brašnom. Ja sam pekla u okruglom plehu, prečnika 26cm.
Pečete četiri ovakve kore.
3.
Čokoladu i ulje rastopite na pari i premažite svaku koru čokoladom.
Ostavite da se čokolada ohladi.
4.
U 300 ml hladnog mleka razmutite brašno, pa u to dodajte žumanca koja su penasto umućena sa šećerom, umutite u homogenu masu, tako da nema grudvica.
Ostatak mleka stavite na šporet da provri i u kipuće mleko dodajte masu od žumanaca i brašna. Kuvajte neprekidno mešajući dok se masa ne zgusne.
Ostavite da se fil ohladi.
5.
Ukoliko vam je lakše, možete sve sastojke fino izmešati, i fil kuvati na pari ili u mikrotalasnoj. Vodite samo računa da vam se ne naprave grudvice.
6.
U hladan fil dodajte penasto umućen maslac sa prah šecerom. Pre mućenja ostavite da vam maslac fino omekša. Na kraju dodajte aromu vanile.
7.
Filujte svaku koru filom. Na zadnu stavite glazuru od čokolade. Sa strane možete ukrasiti šlagom ili čokoladom, po želji.

SAVIJAČA SA VIŠNJAMA GOTOVA ZA 20 MINUTA i vanila pudingom!

SAVIJAČA SA VIŠNJAMA
SASTOJCI
1 list lisnatog tijesta
400 ml mlijeka

1 puding od vanile
3 kašike šećera
po ukusu višnje,borovnice
malo šećera u prahu za posipanje
PRIPREMA
Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte lisnato tijesto.

Skuhajte puding,prohladite,pa premažite lisnato tijesto.U 2 reda na puding stavite višnje (ja sam stavila i malo borovnica).

Zarolajte,pa stavite u pleh ili kalup! Pecite na 180 C,dok ne porumeni.
Gotovu savijaču ostavite da se ohladi,pa režite na parčad.Pospite prah šećerom,pa poslužite!

NEPEČENA TORTA SA KEKSIMA SAMO SLAŽI I MAŽI…

NEPEČENA TORTA SA KEKSIMA
SASTOJCI
35 dag mljevenog pettit keksa
20 dag mljevenih oraha
25 dag margarina
20 dag šećera
veća kutija piškota

Za kremu:
2 pudinga od vanilije
2 žlice brašna
2 žlice gustina
10 žlica šećera
1 l mlijeka
25 dag margarina
6 banana
I još:
1/2 l vrhnja za šlag (može i biljno, Hulala, Hole…),
nekoliko cijelih komada keksa,
jestive boje,
komad oblatne…

PRIPREMA
Prvo pomiješati u posudi orahe, kekse, šećer i otopljeni margarin. Smjesu staviti u hladnjak da se malo stisne ali da ne bude pretvrda. Kada se ohladi i stisne, podijeliti na dva dijela pa jedan dio utisnuti rukom u kalup za tortu, a drugi dio rasporediti također u kalup za tortu ali preko folije kako biste taj dio lakše prenijeli na vrh torte kasnije.

Za kremu pomiješati puding sa šećerom, brašnom i gustinom i jednim dijelom mlijeka pa skuhati sve skupa u preostalom mlijeku. U hladno dodati izrađen margarin.

Na utisnuti dio s keksima namazati četvrtinu kreme, preko kreme piškote namočene u mlijeko, opet dio kreme, zatim banane izrezane na kolutiće, pa opet krema, zatim opet red piškota pa zadnji dio kreme i na vrh staviti onaj dio s keksima koji ste prethodno utisnuli u obliku kalupa na foliju. Sve skupa dobro rashladiti, najbolje preko noći, maknuti obruč kalupa, premazati tortu šlagom i ukrasiti po želji.

PITA OD KROMPIRA – NIKAD BOLJU NISAM PROBALA! OVAJ RECEPT JE PRAVA STVAR, SAMO SE DRŽITE RECEPTA I PITA ĆE DA VAM USPIJE GARANT!!

PITA OD KROMPIRA2
Sastojci:
KORE:
700 gr brašna
4 kašike ulja
3,5 – 4 dcl tople vode
malo ulja
NADEV OD KROMPIRA:
1,5 kg krompira
1 veća glavica crnog luka
malo vegete
malo bibera
2-3 kašike ulja
Način pripreme:
KORE:Presajti 700 grama brašna u plastičnu zdelu, posoliti, dodati četiri kašike ulja. Sve to umesiti sa mlakom vodom. Testo podelite na 2 jufke i onda još malo mesiti svaku. Razvijte jufke i premažite ih uljem, ostavite da odstoje. NADEV OD KROMPIRA: Krompir narendati na krupno rend. Glavicu luka iseći na sitne kockice. Dodati luk u krompir, zatim malo ulja, biber i umesiti rukama. Podeliti smesu na dva dela. SLAGANJE:
Lagano ravuči rukama prvu jufku, staviti je na krpu na stolu. U krug stola lagano vući krajeve kore dok se jufka skroz ne razvuče. Zadebljale krajeve odsecite. Koru poprskajte uljem i pospite ravnomerno polovino rendanog krompira. Uvijte sa jedne i druge strane jufku, tako da dođe do sredine stola i da se strane spoje. Prebacite u pleh. Isto ponovite sa drugom jufkom i ostatkom krompira. Na kraju poprskajte pitu sa još malo ulja. Peći na 200 stepeni. Kada se pita ispeće prelijte je sa prokuhanim 1,5 dcl vode i malo soli. Vratite u rernu još 5 minuta. Izvadite pitu, prekrijte krpom i ostavite da odstoji.

TORTA SA SEZONSKIM VOĆEM, MOJA PRIJATELJICA JE ČUVALA OVAJ RECEPT DOK JOJ NISAM JEDAN DAN UKRALA


Sastojci
Biskvit
4 belanca
4 kašike šećera
1 kesica burbon vanilin šećera
2 kašike brašna mekog tip 400
1 kesica praška za pecivo
2 kašike mlevenih pečenih badema
Vanila krema
320 g (2 čaše) kisele pavlake
160 g (1 čaša) slatke pavlake
8 g (1,5 kašičica) želatina u prahu
3 kašike meda



3 kašičice komadiće bele čokolade
10 kapi arome butter vanila Dr Oetker
Fil od šumskog voća
150 g mrznutog šumskog voća (ili sezonskog voća)
200 ml vode
1 kesica pudinga sa ukusom šumskog voća (ili puding od jagoda)
4 kašike šećera
Mus od bele čokolade
200 g bele čokolade
325 ml slatke pavlake
100 g šećera

Priprema
Biskvit
1.
Uključiti rernu na 180 stepeni.
2.
Belancima dodati šećer i vanilin šećer i umutiti mikserom u čvrst šne.
3.
Dodati prosejano brašno i prašak za pecivo i umutiti mikserom.
4.
Žicom umešati bademe.
5.
Peći na 180 stepeni 10 minuta u kalupu obloženom pek papirom. Peče se dok ivice biskvita ne porumene. Ceo biskvit ostaje svetao.
6.
Pečen biskvit dok je još vruć odvojiti od pek papira, umotati u vlažnu krpu i ostaviti da se hladi.
7.
Biskvit je pečen u kalupu prečnika 26 cm. Pošto se u toku pečenja prečnik biskvita smanji, nakon hlađenja stavljen je u kalup prečnika 24 cm u kom je cela torta pravljena.
Vanila krema
1.
Želatin preliti sa 5 kašika vode i ostaviti da bubri 5 minuta.
2.
Kiselu pavlaku, slatku pavlaku i med izmešati mikserom.
3.
Nabubreli želatin otopiti na tihoj vatri, dodati 3 kašike smese od pavlake, mešati uz zagrevanje dok se smesa ne ujednači i uliti u ostatak smese od pavlake. Izmešati mikserom.
4.
Umešati komadiće bele čokolade i aromu vanile.
5.
Premazati preko biskvita i staviti u frižider da se hladi pola sata.
Fil od šumskog voća
1.
Vodu sa šećerom zagrejati do ključanja.
2.
Odmrznuto voće usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Dobije se oko 200 ml kaše. Dodati vode da bude ukupno 250 ml.
3.
Prašak za puding dobro izmešati sa kašom da ne ostanu grudvice od praška i uliti u ključalu vodu. Nastaviti sa zagrevanjem na jačoj vatri uz neprestano mešanje žicom dok se masa ne počne zgušnjavati, zatim smanjiti vatru i zagrevati još 2 – 3 minuta uz neprestano mešanje.
4.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature, povremeno mešajući da se ne uhvati korica na površini fila.
5.
Kašiku po kašiku fila stavljati preko kreme od vanile, lagano razmazati i ostaviti u frižideru da se stegne.
Mus od bele čokolade
1.
Čokoladu otopiti (ja sam je otopila u mikrotalasnoj pećnici).
2.
Zagrejati slatku pavlaku sa šećerom (da bude vrela a da ne proključa) i dodati joj otopljenu čokoladu. Nastaviti sa zagrevanjem uz mešanje dok se ne dobije ujednačena glatka sjajna sirupasta tečnost.
3.
Ostaviti da se ohladi do sobne temperature i dobro umutiti mikserom.
Mus bude skoro tečan pre nanošenja na tortu i hlađenja u frižideru. Hlađenjem u frižideru se stegne, bude mekan kao šlag, ali ne redak da će curiti sa torte. Ako se plašite da je preredak, nakon mućenja mikserom, stavite ga 15-ak minuta u frižider i ponovo umutite mikserom, pa ćete videti kakve je konzistencije.
4.
Premazati preko fila od šumskog voća i ostaviti u frižideru najmanje dva sata.
5.
UŽIVATI!
6.
Skoro cela torta i osunčano parče
Belisima pravo iz Makarske iz Dianine kuhinje
Posluživanje
Za čokoladni mus sam koristila slatku pavlaku “Šlag Dolcela 5+” koja je dosta čvrsta kada se umuti. Ako koristite neku ređu pavlaku možda će biti potrebno povećati količinu čokolade da ne bi bio redak mus.
Ako ne možete nabaviti puding od šumskog voća možete koristiti puding sa ukusom maline ili jagode ili voće pripremiti sa 5 g (pola kesice) želatina u prahu prema uputstvu sa kesice.

četvrtak, 2. lipnja 2016.

[NAGRADNA IGRA] - Blender i 2 delimano tave sa slike.

[NAGRADNA IGRA] - Blender i 2 delimano tave sa slike.
- Stranica "Neodoljivi Recepti" vas ponovno nagrađuje!
Svi koji nas duže pratite znate i sami da smo podijelili već par nagrada. :)
---------------------------------------------------
[KORACI ZA UČEŠĆE U NAGRADNOJ IGRI]

1. Dovesti 20 prijatelja na stranicu.
2. Isključivo one koje vole da kuhaju i uživaju u hrani.
3. Možete ih označiti u komentaru da (Y) ili ih pozvati na stranici.
Način da pozovete imate u lijevom cosku stranice.
Što više dovedete (Y) na stranicu, više imate šanse za osvojiti nagradu.
4. Kada dovedete najmanje 20 prijatelja na stranicu slikajte i napišite u komentar " ‪#‎nagradnaigra‬ "
5. Kada to odradite dobit će te broj u komentar, onaj ko dovede više, dobit će 2 broja te će imate veće šanse da baš on bude izvučen.
6. Podijeliti sa prijateljima na svoj profil objavu.
[Napomena] - Onaj ko ne odradi sve korake komentar će mu biti obrisan, ako vam nije jasno pitajte me u inbox.
---------------------------------------------------------
Nagradna igra traje do 25.06.2016 do 20:00 kada izvlačimo sretneg dobitnika, uz par koraka ste možda baš vi dobitnik ove nagrade, Sretno vam svima. :)

srijeda, 1. lipnja 2016.

Riješite se BORA uz pomoć čaja od ruzmarina!


Ma kakav botoks, okrenite se prirodi. Donosimo vam recept za prirodni tonik za čišćenje lica koji će vam ubloažiti bore!
Stavite 5 do 6 grančica ruzmarina u čašu mlake vode.

Sačekajte da se voda ohladi, procedite i koristite kao tonik za čišćenje lica.
Aktivni sastojci ruzmarina osvežiće kožu i ublažiti bore.

Izvor: Ženski kutak

Sa njim započnite dan i zablistajte: Briše bore, kilograme i celulit!


Jednostavan recept za osvježavajući i ukusni napitak idealan je za međuobrok, doručak ili večeru, a napravljen je od namirnica koje dokazano djeluju u korist ljepšeg tena, regulacije tjelesne težine i smanjenje celulita.
Jogurt – savršeno djeluje na masnoće u tijelu i reguliše probavu, sadrži dobre bakterije koje koje pomažu probavni sistem;
Borovnica, jagoda, kupina, malina i ribizla – vrlo snažni antioksidansi prepuni vitamina C, koji podstiče proizvodnju kolagena, njeguje kožu i čuva imunitet;
Đumbir – pojačava cirkulaciju, zateže i pomlađuje kožu, olakšava grčeve, otklanja bol u mišićima;
Banana – sadrži velike količine kalijuma koji reguliše zadržavanje vode u organizmu, koja pojačava efekat celulita na površini kože.
Priprema:
U blender sipajte hladan jogurt (oko 2 dl), a po želji dodajte i nekoliko kockica leda, ako želite dodatno da osvježite piće.
Dodajte vašu kombinaciju voća (na primjer: šaka bobičastog voća i jedna banana), zatim sve zajedno dobro izmiksajte i odmah poslužite u čaši.
Zbog vrlo jakog ukusa, sa đumbirom ne treba preterivati, odsjecite sam komadić veličine nokta na palcu. U napitak možete dodati svjež list nane ili malo cimeta i meda, a bademi su takođe odličan izbor. Napravite kombinaciju po svom ukusu i imajte u vidu da napitak treba piti odmah nakon pravljenja.
Izvor: stil.kurir.rs

ŽENE, OVO LJEKOVITO PIĆE JE IDEALNO ZA VAS: Smršavit ćete brzo, imati sjajniju kožu i manje celulita!


Čarobne pilule uz koju bi smršavili preko noći nema, no tu je prirodna alternativa otrovnim proizvodima i rizičnim dijetama – čaj od lanenih sjemenki.

Žene znaju da postoji tisuće i tisuće proizvoda za koje tvrde kako pomažu u mršavljenju, zatezanju kože i drugih problema. Čarobne pilule uz koju bi smršavili preko noći nema, no tu je prirodna alternativa otrovnim proizvodima i rizičnim dijetama – čaj od lanenih sjemenki.

Lanene sjemenke obiluju mineralima, vitaminima i masnim kiselima. Ti spojevi pomažu poboljšavanju probave, kontroli apetita, a mogu čak i pomoći smanjenju razine šećera u krvi. U lanenim sjemenkama se nalazi i lecitin koji pomaže očistiti crijeva. Prirodne masne kiseline u lanenim sjemenkama pomažu vašem tijelu u borbi protiv prekomjerne tjelesne težine.
Potrebni sastojci:

– 1 litra kipuće vode
– 3 žlice lanenih sjemenki

Priprema:

Prvo skuhajte litru vode i tri žliči lanenih sjemenki prelijte kipućom vodom. Čaj pripremite u večernjim satima i ostavite smjesu da prenoći. Najbolje je da koristite termosicu, ali ako nemate, možete koristiti bilo koju vrstu zdjele s poklopcem. Sljedećeg jutra procijedite smjesu. Trebali bi dobiti gustu tekućinu.

Pijenje čaja:

Potrebno je konzumirati 150 ml čaja 3-4 puta dnevno i to pola sata prije svakog obroka. Morat ćete pripremiti čaj u večernjim satima, tako da možete konzumirati ga sljedeći dan. Čaj treba biti uvijek svježe pripremljen. Ovaj čaj pijte neprekidno 10 dana, a zatim napravite pauzu od 10 dana. Možete ponoviti postupak dok ne postignete željene rezultate. Na taj način ćete regulirati svoju tjelesnu težinu učinkovito. Važno je piti puno vode tijekom cijelog tretmana.
Ubrzo ćete primijetiti pozitivne promjene u vašoj koži. Koža će postati jača, elastičnija i zdravija, a najbolja stvar u svemu je, nakon što izgubite višak težine koža vam se neće objesiti, piše organichealth.

Osobe koje pate problema s jetrom i bubrežnim kamencima ne smiju konzumirati čaj od lana.

Izvor: dnevno


NAJMOĆNIJI PRIRODNI ANTIOBIOTIK: Uz ovaj recept možete ga vrlo jednostavno napraviti i sami


Kada imate jak imunitet mnogo lakše se obraniti od raznih bolesti. Da bi imali jak imunitet, morate jesti zdravo, ali i ovaj mali trik je jako koristan, probajte ga napraviti…

Sastojci potrebni:
– 700 ml jabučnog octa
– 30 g sitno sjeckanog češnjak
– 30 g sitno sjeckanog luka
– 2 svježe paprike
– 30 g rendanog đumbira
– 2 žlice mljevenog hrena
– 2 žlice kurkume
Postupak pripreme:

Stavite sve navedene sastojke (osim jabučnog octa) u zdjelu. Sve zajedno dobro izmiješajte, zatim dobivenu smjesu stavite u staklenu posudu sa zatvaračem odgovarajuće veličine i prelijte octom. Čvrsto zatvorite posudu i dobro protresite.
Najbolji je ispuniti dvije trećine staklenke sa sastojcima smjese i ispuniti ostatak s jabučnim octom. Držite posudu na hladnom i suhom mjestu 2 tjedna.

Način konzumiranja:
Konzumirajte jednu jušnu žlicu lijeka dnevno. Vaš imunitet će značajno poboljšati. Međutim, morate biti oprezni jer je ovaj lijek vrlo jak i ne smijete pretjerivati sa njim, jedna žlica dnevno je sasvim dovoljna i to najbolje ju je konzumirati nakon doručka,
izvor:narodnilijek.com

ISPROBAJTE, NIJE TEŠKO: Savršen recept soka za mršavljenje svjetskih doktora!


Jedna osoba u danu treba popiti pola litre pripremljenoga napitka. Liječnici savjetuju šalicu napitka prije svakog obroka i jamče pobjedu u bitci s kilogramima.

Liječnici diljem svijeta priznali su blagodati zelenoga čaja. S vremenom je otkrivena kombinacija koja savršeno doprinosi mršavljenju. Iako ovaj recept na kapaljku stiže u javnost, donosimo pravi omjer sastojaka koji će vam pomoći u borbi s kilogramima.
Činjenica je da već i jedna šalica zelenoga čaja dnevno ubrzava metabolizam za 12 posto, regulira šećer u krvi i štiti od srčanoga udara i tumora, jača imunitet i utječe na bolje raspoloženje. Ako vam ne odgovara okus zelenoga čaja, ova je receptura prava za vas.
Sastojci:

– 1 litra vode
– 5 vrećica zelenoga čaja
– 1 naranča
– šaka svježe mente

Recept:
U litru prokuhane vode stavite pet vrećica zelenoga čaja. Ostavite ih oko 3 minute pa izvadite i pustite da se tekućina ohladi. Naranču (po mogućnosti neprskanu) izrežite na kriške s bijelim dijelom kore. U veliku teglu s poklopcem ulijte zeleni čaj i dodajte mu naranču i šaku svježe mente. Zatvorite teglu i ostavite je preko noći kako bi se sve dobro sjedinilo. Jedna osoba u danu treba popiti pola litre pripremljenoga napitka. Liječnici savjetuju šalicu napitka prije svakog obroka i jamče pobjedu u bitci s kilogramima.

Izvor: portaloko

OVO JE DREVNI RUSKI ELIKSIR MLADOSTI: Dva magična sastojka podmlađuju spolja i iznutra! (RECEPT)

đ
Naime, oni tvrde da vam je za to potrebno samo malo cvekle i kvalitetne votke.

Priprema: Staklenu flašu skoro do vrha flašu napunite sitno rendanom, svježom cveklom.
Cveklu prelijte kvalitetnom votkom, pa dobro zatvorite. Ostavite da odstoji na toplom mjestu 12 dana, ali za to vrijeme više puta dnevno promućkajte flašu.

Kada prođe 12 dana, procijedite tečnost iz flaše i pijte svakog dana pre jela po jednu malu čašicu.

Ruski stručnjaci vjeruju da ovaj eliksir čuva zdravlje, puni organizam vitaminima i energijom, a ako ga budete redovno pili, osjećaćete se kao da imate krila!

Izvor: prirodna-medicina-recepti

DEPILACIJA IZ SNOVA: Ruski recept da dlake uklonite ZAUVEK! Garant ga koristi i Putin


Konačno možete da se rešite tih dosadnih dlačica s nogu, ruku, prepona i drugih delova tela. I to, prirodnim putem, potpuno besplatno i, što je najvažnije, zauvek!

Postoji trajno rešenje za najveću žensku muku – dlačice. Prirodnim putem, besplatno, možete trajno da uklonite sve malje. Ovo je stari ruski recept koji je mnogim damama pomogao da se reše neželjenog problema.

Kad počnete da primenjujete ovaj preparat, dlake će prvo da se razrede i postanu slabije, a vremenom zauvek nestanu. Samo saberite koliko vam vremena oduzima brijanje i/ili depilacija i shvatićete da se ovo višestruko isplati.
Neke žene imaju i jake malje na licu i za njih je ovo idealno rešenje, jer brijanje ih samo ojačava, dok depilacija zahteva da dlačice pustite da porastu, što na ovom izuzetno vidljivom području nije nimalo preporučljivo.

Sastojci: Nekoliko ljuski oraha (ne misli se na zelenu koru, već na tvrdu ljusku) i voda.

Priprema: Ljuske moraju biti potpuno suve. Zapalite ih i pustite da izgore. U pepeo dodajte onoliko vode koliko je potrebno da dobijete kremastu teksturu poput paste. Ostavite da odstoji 12 sati.
Primena: Nanesite dobijenu smesu na deo tela s kojeg hoćete da uklonite malje. Ostavite da odstoji koliko imate vremena (najbolje pola sata), a zatim sperite. Ponavljajte tretman tri puta dnevno dok se na pojave prvi rezultati, a onda nastavite jednom dnevno dok dlake potpuno ne prestanu da rastu.

Izvor: Telegraf.rs

Mali trikovi za ravan trbuh bez sala!


Započnite dan s vodom s limunom. Štoviše, iscijedite sok jednog limuna, pomiješajte ga s toplom vodom i prstohvatom soli, pa ovu tekućinu pijte svako jutro kako bi potaknuli rad metabolizma i otopili masne jastučiće.

Zamijenite prerađenu rižu, kruh i tjesteninu s njihovim “smeđim” alternativama od cjelovitih žitarica. Oni polako otpuštaju energiju, pa vas drže dulje sitima.
Izbjegavajte šećer, industrijske proizvedene slastice s dodatkom homogeniziranih masnoća, kao i gazirane sokove koji kriju brojne kalorije.

“Oplemenite okus hrani uz pomoć cimeta, crnog papra i đumbira,  jer ovi začini smanjuju razinu šećera u krvi.”

Pijte puno vode, i u pravilnim razmacima tijekom cijeloga dana kako bi potaknuli sagorijevanje kalorija i otklonili toksine iz organizma.

Iskoristite svaku priliku za uživanje u sirovom češnjaku. Njegovi sokovi potaknut će proces sagorijevanja kalorija u tijelu, a posebno ako prožvačete dva do tri režnja ujutro ili navečer.

Ne zaboravite na voće i povrće koji sadrže iznimno važne vitamine i minerale. U jelovnik uvrstite što je više moguće citrusnog voća koji potiče otapanje masnih jastučića, kao i zelenog lisnatog povrća koje sadrži prehrambena vlakna i otključava probavu.
Začinite obroke cimetom, đumbirom i crnim paprom. Ovi začini podarit će novu gastronomsku dimenziju vašoj hrani, a istovremeno će smanjiti razinu šećera u krvi i pomoći vam u mršavljenju.

Izvor: LifeContent

Majke, žene, djevojke! Evo kako sam sama umanjila strije poslije porođaja! Ako mogu ja, možete i vi!


Strije su vidljive linije na površini kože, a najčešće se pojavljuju na stomaku, bedrima, nadlakticama, stražnjici i grudima.

Iako je t rudnoća moj glavni razlog zbog kojeg su mi nastale strije  drugi razlozi za pojavljivanje strija uključuju naglo debljanje ili mršavljenje, brži rast, nasljedni faktor, stres i promjene fizičkog stanja žene.

One mogu poljuljati samopoudanje, ali srećom postoje i određeni prirodni načini na koje možete smanjiti njihov izgled.

Ja nisam vjerovala, ali nakon što mi je prijateljica preporučila, pokušala sam i rezultati su me iznenadili.

Moram napomenuti, nisu skroz nestale, ali se jesu znatno smanjile.

Poslije sam saznala zašto ovo djeluje.
Riječ je o soku iz krompira.

Sok od krompira odličan je prirodni lijek protiv strija, jer sadrži vitamine i minerale koji podstiču rast i obnovu ćelija kože. Krompir izrežite na deblje kolutove te njima trljajte zahvaćeno područje par minuta vodeći računa da sok od krompira “pokriva” pomenuto područje. Sačekajte da se sok osuši te ga isperite mlakom vodom. Tretman ponavljajte svakodnevno.

Ja sam bila uporna i svaki dan koristila.

Pa sam se sjetila narendati krompir i tako oblagati kožu.
Nadam se da ću ostati anonimna, ali želim da svakažena pokuša i bude zadovoljnija svojim izgledom kao ja sad.

(zanimljivekreacije.com)

OPREZ! Ovo je jedan od najotrovnijih proizvoda na tržištu hrane!


Ljudi danas konzumiraju otrovnu hranu, ponekad i u velikim količinama, a najčešće nemaju pojma što jedu. Takav odnos prema hrani uzrok je velikog broja bolesti današnjice, no, ništa zbog toga. Činjenica je da bi neki proizvodi u svijetu hrane trebali nositi oznaku –  OTROV, koliko su toksični, ali to se naravno ne događa. Jedna od tih namirnica je čips  koji je izazvao senzaciju u prehrambenom svijetu jer su ga pojedini američki mediji poput natural newsa, living traditionally, healthy food house itd.  proglasili najotrovnijom namirnicom u na tržištu hrane u svijetu. Ne bi to bilo ništa da upravo tu namirnicu ne konzumiraju milijarde ljudi u svijetu i to u abnormalnim količinama. Da, svi znamo da je čips  nezdrav ali da je toliko toksičan da se apsolutno treba isključiti iz svakodnevne prehrane, to nikome nije u potpunosti jasno. Jer da je, čovječanstvo bi prestalo s konzumiranjem ove kancerogene namirnice.
Mnogi ljudi su uvjereni da se čips priprema od krumpira, no kako ovi mediji navode, to je daleko od istine. Kako oni pišu, u prvoj fazi proizvodnje sastojci poput riže, pšenice, kukuruza i krumpirnih pahuljica miješaju se kako bi se dobilo tijesto, koje se zatim oblikuje u kalupima, nakon čega se prži u kipućem ulju i prosušuje. U zadnjoj fazi čipsu se dodaju pojačivači okusa koji su sami po sebi toksični. Iako su svi sastojci za smjesu od koje se radi čips genetski modificirani (jer su jeftiniji i dostupniji) jedan od najopasnijih sastojaka u  čipsu nije dodan u procesu proizvodnje,  već je nus-produkt proizvodnje.

Akrilamidi, su opasna kancerogena supstanca za koju je odavno poznato da uzrokuju  rak kod životinja, a upravo čips ih ima u nenormalnim količinama, daleko od dopuštene mjere, kako navode gore spomenuti mediji.

Do stvaranje akrilamida dolazi kod pripreme hrane koja je bila izložena termičkoj obradi pečenjem i prženjem, zbog čega su posebno prisutni u čipsu jer se nakon pečenja na visokoj temperaturi i isušuju na visok temperaturi. Činjenica je da sva hrana koja se obrađuje na temperaturama iznad 100 Celzijevih stupnjeva sadrži ovu kancerogenu supstancu, a razina ove tvari u popularnoj namirnici koja osvaja svijet toliko je iznad dopuštene razine, da je  2005. godine Kalifornija tužila jednu tvrtku zbog toga što ne upozorava svoje potrošače na opasnosti i otrove opasne po zdravlje koji se nalaze u prehrambenim proizvodima.

Hrana je dizajnirana da ubija

Hrana je dizajnirana da ubija! Otkriće je to nezavisnog američkog laboratorija Natural Newsa koji je analizirao više od 1000 vrsta različite hrane, od ‘super’ hrane do junk fooda preko vitamina, žitarica i svega što se danas nudi pod oznakom ‘hrana’. Mike Adams glavni znanstvenik i osnivač ovog laboratorija došao je do jednog jedinog zaključka; ‘Hrana danas dizajnirana je tako da ubija!’ ‘Na temelju onoga što sam vidio putem atomske spektroskopije i analize svih tvari koje ljudi konzumiraju na dnevnoj bazi moram poručiti u grubo da je stanje zaista alarmantno’ govori Adams te dodaje ‘dokazao sam kako je hrana danas namjerno dizajnirana, ne da bi čovjek pomoću nje preživio, već upravo suprotno, da ga se što prije usmrti.’
Adams je rekao javnosti kako su istraživanja njegova laboratorija, a koja traju već dugi niz godina pokazala zastrašujuće činjenice kao na primjer, hrana danas izaziva smrt, psihičke bolesti poput demencije, stresa, depresije, preko neplodnosti do oštećenja pojedinih organa, ali i ono što je najvažnije, dolazi do gubitka sposobnosti čovjeka da razmišlja racionalno;dolazi do smetenosti, nedostatka koncentracije,zaboravljanja itd.. Tu su i kožne bolesti, tumori, moždani udari i sve druge napasti koje se kriju iza riječi ‘Hrana’. ‘Puno je toga više nego što su analize pokazale, od kontaminacije hrane teškim metalima koje ljudi svakodnevno konzumiraju, a koje vode u grob same po sebi. Ovdje se radi o potpuno namjernoj formulaciji toksičnih otrova u proizvodima koji se masovno koriste u cijelom svijetu.’ Rezultat toga je, tvrdi Adams ono što vidimo: ‘Masovno ludilo i retardacija, porast kriminaliteta, kolaps masovne radne snage, povećanje ovisnika o državnoj blagajni, kolaps demokracija koje ne mogu zaživjeti zbog kognitivne retardacije masa koje imaju pravo glasa, porast zatvorske populacije, ali i potpuni kolaps sposobnosti sveopće javnosti koja ne može shvatiti ni osnovne informacije a koje im se serviraju u mas medijima.’

PRIRODNA MASKA OD ŠARGAREPE BRIŠE OŽILJKE OD AKNI


Lako se pravi i provereno je efikasna…

Šargarepe  su zbog vitamina A kojim su bogate, izuzetno dobre za negu kože lica.

Vitamin A dobar je za smanjenje ožiljaka nastalih od akni i uklanjanje crvenila.

Zbog toga ukoliko imate ovakav problem jednu veliku šargarepu isecite na komade, a potom je stavite u blender i izmiksajte sve dok ne dobijete homogenu masu.

S obzirom da šargarepe imaju veliki procenat vode u sebi, da biste dobili gustu masku koju lako možete naneti na lice, u izmiksanu šargarepu dodajte malo brašna.

Dobijenom maskom premažite lice, a pogotovu inficirana područja i ostavite da deluje bar 10 minuta. Potom kožu isperite mlakom vodom i nežno je posušite peškirom.
Za postizanje boljih rezultata ovu masku stavljajte svakodnevno.

Cvet iz svakog vrta leči popucale kapilare


Imate problema s popucalim kapilarima i ne znate kako ih riješiti? Pokušajte ovaj prirodni lijek od maslačka, možda vam pomogne.

Trebate pomiješati jednake dijelove korijena maslačka, korijena čička i bobica kleke pa žlicu dobivene mješavine preliti s pola litra vode i ostaviti da prenoći.

Ujutro zagrijavati do ključanja i kuhati 5 minuta. Procijediti i piti tijekom dana, na prazan stomak.

Ovaj prirodni lijek bi trebao ublažiti posljedice popucalih kapilara.

UPOZORENJE: Debljina najveća prijetnja ženskom zdravlju – potiće rak dojke, dijabetes i pobačaj


Potiče rak dojke, dijabetes, pobačaj: debljina je najveća prijetnja ženskom zdravlju

Debljina je najveća prijetnja ženskom zdravlju i prijetnja za buduće naraštaje, upozorava Sally Davies, šefica engleske službe za javno zdravstvo.

U godišnjem izvješću ona kaže da borba protiv ženske pretilosti treba biti nacionalni prioritet kako bi se spriječila zdravstvena katastrofa koja se približava.
Ta engleska liječnica kaže da je debljina tako ozbiljan problem da mora biti prioritet za čitavu populaciju, ali posebno za žene jer prečesto skraćuje njihove živote, te negativno utječe na zdravlje njihove djece.

U Engleskoj je 2013. 64 posto žena u dobi između 34 i 44 godine i 71 posto žena u dobi između 45 i 54 klasificirano kao osobe prekomjerne težine ili pretile.

Uvesti ‘porez na šećer’

Debljina povećava rizik od puno bolesti, uključivo rak dojke, dijabetes 2 i srčane bolesti.

Davies također upozorava da će se na kraju možda morati uvesti “porez na šećer” kao jedina preostala opcija.

Naglasila je činjenicu da žene moraju paziti na svoje tjelesno i mentalno zdravlje tijekom trudnoće. Ako je žena pretila tijekom trudnoće, postoji veća šansa za pobačaj ili prerani porod.

Njezina debljina tijekom trudnoće također imaju utjecaj na zdravlje djeteta kasnije u životu, uključivo povećani rizik dijabetesa tipa B.
U svom izvješću također poziva na bolje liječenje raka jajnika, te otvorenije rasprave o inkontinenciji koje su danas tabu, prenosi slobodnadalmacija.hr.

ŽELITE GUŠĆU KOSU,TREPAVICE I OBRVE? OVO JE RECEPT STARIH EGIPĆANA KOJI POIČE NJIHOV RAST!


Jeste li uništili i trajno prorijedili obrve pretjeranim čupanjem, istanjili trepavice šminkanjem i neredovitim skidanjem make-upa? Jeli vam kosa oslabila od čestog ili neprimjerenog tretiranja?

Ne trebate odmah na japansko iscrtavanje obrva, ugradnju trepavica s 3d ekstenzijama, na transplataciju obrva ili kose (osim u težim slučajevima kad je folikula dlake uništena)…

Imamo prirodno rješenje za obnovu! O čemu se radi?

Ricinusovo ulje! Jeftino, dostupno – stvarno djeluje!

Ricinusovo ulje je tekuće zlato za kosu, obrve i trepavice, a koristi se još od vremena starih Egipćana.

Ovo ulje ne samo da ovim vlasima daje zdrav izgled i poboljšava njihovu teksturu već ubrzava i rast. Ono je gusto, zlatne je boje te se dobiva cijeđenjem iz plodova biljke ricinusa. Pitate se zašto je posebno?

Ono sadrži rijetku masnu kiselinu koja se zove ricinoleična kiselina, a koja se može naći samo u ovom ulju i u pojedinim vrstama gljiva. Zbog visokog sadržaja spomenute kiseline, ricinusovo ulje pokazuje jaka anti-mikrobna i anti-upalna djelovanja.
Ono osigurava hidratantni učinak na obrvama, trepavicama, vašoj kosi i vlasištu. Zbog velike moći prodiranja, ricinusovo ulje ne samo da oblaže dlaku već i prodire u nju te na taj način prenosi brojne minerale i hranjive tvari čime se osigurava dugotrajna hidratacija i njega kose i vlasišta.

Ricinusovo ulje potiče rast trepavica, obrva i kose, čak i na prorijeđenim mjestima!

Redovitom uporabom, ricinusovo ulje može popraviti i oštećenja kose izazvana kemijskim putem (oštećenja nastala uslijed korištenja jakih boja i slično). Omega-9 masne kiseline, koje ovo ulje sadrži u izobilju, hrane kosu i sprječavaju isušivanje vlasišta.

Ricinusovo ulje djeluje i kao sredstvo za zadržavanje vlage, jer privlači vlažnost u kosu i kožu. Redovito nanošenje ovog ulja učinit će kosu mekanom i podatnom.

Za najbolje rezultate potrebno je koristiti hladno cijeđeno ili ricinusovo ulje s Jamajke (ono je dosta tamnije boje). Kvalitetno hladno cijeđeno ulje je zlatno žute boje s blagim mirisom biljke. Nakon nanošenja, ovaj miris se gubi. Također, istraživanja pokazuju da hladno cijeđeno ulje smanjuje bore i tamne mrlje na koži.
Kako ga nanositi?

Obrve i trepavice

Svaku večer na očišćeno lice i oči, prije spavanja napravite slijedeće: Umočite štapić za čišćenje ušiju u ricinusovo ulje i pređite s njim po obrvama i trepavicama, dobro utapkajte. Možete ovo raditi i prstima ali pazite jer je ovo ulje ljepljivo i viskozno.

Nakon 2-3 mjeseca svakodnevne večernje primjene, obrve i trepavice će biti obnovljene, vidno deblje, tamnije i gušće te će se popuniti prorijeđena mjesta.
Kosa

Prije samog nanošenja, potrebno je da vam kosa bude vlažna. Ricinusovo ulje je vrlo gusto i viskozno tako da se ne preporuča nanošenje većih količina. Nanošenje većih količina vam neće pomoći već će vašu kosu učiniti masnom i opuštenom. Također, bitno je da ga nanosite samo na korijen i vlasište ili na vrhove. Nakon nanošenja, kosu prekrijte kapom za tuširanje ili plastičnom vrećicom, zatim je omotajte toplim ručnikom i ostavite da odstoji do dva sata. U tom vremenu, kosa i vlasište bi trebali upiti ulje. Nakon toga kosu dobro isperite (opet napominjemo da ne nanosite velike količine, inače ćete kosu morati ispirati nekoliko puta). Dalje, perite na uobičajen način.

Izvor;atma.hr

Kolač torta

Kolač torta
Sastojci
Biskvit
2 jaja
2 šalice šećera
2 šalice brašna
1 šalica mlijeka
1/3 šalice ulja
1 prašak za pecivo
2 vanilin šećera
1 žličica sode bikarbone
1/2 šalice vrele vode
5 žlica kakao
oko 1 dcl mlijeka za natapanje biskvita
Krema
7 dcl mlijeka
2 pudinga od vanilije
6 žlica šećera
1 žlica gustina
15 dag margarina
3 dcl slatkog vrhnja
1 vanilin šećer
1 mliječna čokolada
i još
2 dcl slatkog vrhnja
DODAJ U POPIS ZA KUPNJU
Priprema
1.
Biskvit:Umutiti jaja i šećer, dodati ulje i mlijeko, mutiti par minuta.Onda dodati krute sastojke, dobro umutiti a na kraju vrelu vodu.Peći u limu 25×30.
Pečeni i ohlađen kolač prerezati na dva djela i natopiti mlijekom.
2.Krema:puding skuhati zajedno sa gustinom na uobičajeni način.U ohlađeno dodati izrađen margarin i tučeno slatko vrhnje.
3.Kremu podjeliti na dva djela:u jedan dodati istopljenu čokoladu.
4.Slagati:biskvit-žuta krema-biskvit-čokoladna krema-tučeno vrhnje
2.
evo kako je draga Herbaxxx napravila njoj posvećeni kolač
super torte by ankar
Posluživanje
šalica je oko 2 dcl.
ovisno od načina kako se reže,može se poslužiti kao kolač ili torta,jer je prilično visok.

Jogurt štrudla sa višnjama

Jogurt štrudla sa višnjama
Sastojci
Premaz za kore
3 čvrsta jogurta
3 jaja
3 čaše šećera( ja stavim 2)
1 1/2 čaša ulja
1 1/2 čaša griza
2 vanil šećera
1 prašak za pec
90 dag višanja(ja sam koristila ledove 2×450 g)
Kore
1 paketić gotovih kora za štrudluPriprema
1.
Višnje stavite u rupičastu posudu ili cijedilo da se ocijedi višak soka.
Jaja i šećere umutite mikserom.
U tu smjesu rukom umiješajte jogurte, ulje i na kraju griz i prašak za pec.
2.
Smjesu ostavite u hladnjaku 1 h.
3.
Nakon jedan sat , izvadite smjesu za premaz iz hladnjaka.
Prvu koru premažite smjesom, na nju položite drugu koru pa i nju
premažite smjesom, na drugu stavite treću koru pa i nju premažite smjesom
i ravnomjerno rasporedite višnje po njoj.
Sada nježno zarolajte kore u štrudlu i stavite je na pleh na kojem je papir za pečenje.
Isto napravite sa ostalim korama.
Svaka treća se puni sa višnjama.
Dobit će te 3 štrudle koje na kraju premažete sa ostatkom smjese.
4.
Pecite ih na 180*c, oko 45 min.
Posluživanje
Kada su pečene dobiju lijepu zlaćanu boju pa ih ne treba posipati šećerom, ali ako volite samo izvolite. Dobar Vam tek!

Rokoko krempite

Rokoko krempite
Sastojci 12 osoba
*Žuta krema:*
1 litra mlijeka
4 žumanjaka
5 jušnih žlica šečera
1 vanilin šećer
5 jušnih žlica glatkog brašna
3 jušne žlice gustina
4 bjelanjaka
2 jušne žlice šećera
3 zrna soli
Ostalo:
5 dl slatkog vrhnja
30 dag petit keksa
čokoladu ili ukras po željiPriprema
1.
Na dno tepsije veličine cca 27×35 cm složiti red petit keksa.
2.
Unutrašnjost lonca u kojoj će se kuhati krema obavezno isprati hladnom vodom i ostaviti mokru.
3.
Staviti kuhati: mlijeko, žutanjke, vanilin šećer, 5 žl šećera, brašno i gustin. Dobro promiješajti mutilicom i staviti na vatru. Povremeno promiješajti sastojke, a kad je već dosta zagrijano, počinje se lagano na dnu zgrušavati, miješajti energičnije neprekidno dok zakuha. Kad je krema zakuhala, opet se možete laganije miješati još desetak minuta jer sad više neće zagoriti niti se neće raditi grudvice.
4.
Maknuti kremu sa štednjaka. Umutiti bjelanjke sa soli i 2 žl šećera u čvrsti snijeg pa ga umiješati u toplu kremu. Pripaziti da se šlag ne razvodni nego da u kremi ostanu male rupice.
5.
Gotovu kremu preliti preko petit keksiju, poravnati i ostaviti dvadesetak minuta da se hladi.
6.
Čvrsto umutiti slatko vrhnje pa premazati preko žute kreme i staviti u hladnjak. Prije stavljanja slatkog vrhnja žutu kremu lagano izgrepsti viljuškom kako bi se šlag što bolje pričvrstio za kremu.
Posluživanje
Staviti u hladnjak i za sat vremena se već može rezati na 24 komada.
Ukrasiti po želji čokoladnom glazurom, čokoladom u prahu ili naribanom.

Naočiti kolač

Naočiti kolač
Sastojci
Bijeli biskvit:
6 bjelanjaka
200 grama šećera
50 grama brašna
150 grama gustina
1 žlica octa
1/2 čajne žličice praška za pecivo
Crni biskvit:
6 jaja
150 grama šećera
150 grama brašna
2 žlice kakaa
1 čajna žličica praška za pecivo
Krema:
7 dcl mlijeka
200 grama šećera
6 žumanjaka
7 žlica brašna
2 vrećice vanili šećera
250 grama maslaca ili margarinaPriprema
1.
Za bijeli biskvit izmiksajte bjelanjke pa malo po malo dodajte šećera, ocat, te prosijano brašno sa gustinom i praškom za pecivo umješajte lagano žlicom.
2.
Za crni biskvit izmiksajte bjelanjke čvrsto sa šećerom pa dodajte jedan po jedan žumanjak i na kraju prosijani kakao sa brašnom i praškom takđer lagano umješajte sa žlicom.
3.
U kalup veličine otprilike 25×35 stavite pek papir. Stavite jednu žlicu bijele smjese pa do nje žlicu crne i tako tok ne popunite pravi red. Drugi red slažite obrnuto, na bijeli biskvit stavite crni a na crni bijelu smjesu.
4.
Uzmite neku dugačku iglu i lagno išarajte gornji dio.
Pecite na 180 stupnjeva oko 35-40 min.
5.
Biskvit naopako okrenite na drugi papir i pričekajte da se dobro ohladi.
Izrežite na tri dijela.
6.
Za kremu izmješajte žumanjke i brašno sa 4 dcl mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa kad počne kuhati dodajte dio sa žumanjcima i mješajte dok se ne zgusne. Kad se ohladi dodajte dobro izmiksani maslac žlicu po žlicu dok se dobro ne izmješa.
7.
Kremu podjelite na dva dijela pa namažite biskvite.
8.
Pokrijte sa gornjom korom i ostavite da se dobro ohladi.