Dobro Došli

..

petak, 6. svibnja 2016.

BRZINSKI DORUČAK ZA ZAPOSLENE DAME…OVO JE PRAVI RECEPT ZA VAS

BRZINSKI DORUČAK ZA ZAPOSLENE DAME…OVO JE PRAVI RECEPT ZA VAS

oš jedan brzinski recept za zaposlene koji se može napraviti i od ostataka pire krumpira…Dodajte mu malo šunkice i novi ručak je spreman u par minuta….
Sastojci
1 kg krumpira
10-15 dag šunke
2-3 v.ž škrobnog brašna Gussnel
3 žutanjka

sol,papar,muškatni oraščić
ulje za prženje
sjeckani peršin ili vlasac



Priprema
1.
Krumpir skuhati i pretvoriti u pire.Ili se poslužiti već predhodno skuhanim krumpirom.Šunku narežite na kockice pa je popržite u tavi bez masnoće.Ohlađenom krumpiru dodajte šunku,žumanjke,začinite po želji.Dodajte škrobno brašno po potrebi da povežete u glatku ,mekanu smjesu.
2.
Tijesto od krumpira i šunke oblikovati u valjak koji se uvalja u gustin.Oštrim nožem narezati šnite debele oko 1-1,5 cm.
3.

Dobro zagrijati ulje pa pržiti popečke na srednjoj temperaturi pazeći da naglo ne izgore.
4.
Pržiti po 3-4 minute sa svake strane.Izvaditi na kuhinjski papir da se upije masnoća.Poslužiti uz tartar,majonezu ili salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar