Dobro Došli

..

petak, 6. svibnja 2016.

Hipertireoza (ubrzan rad) prirodno lečenje



Štitna žlezda obavlja nekoliko izuzetno važnih funkcija u organizmu. Tireoidna žlezda, kako se medicinski naziva, održava normalan metabolizam svih ćelija, utiče na pravilnu aprsorpciju glikoze i sintezu belančevina, a takođe deluje na frekvenciju srčane aktivnosti i cirkulaciju krvi. Štitna žlezda luči dva hormona: triodtironin i tiroksin.

Oba ova hormona podstiču metaboličke procese u organizmu. Ukoliko žlezda oslobađa previše tiroidnog hormona, dolazi do prebrzog rada organizma, odnosno nastaje Hipertireoza, a ukoliko je hormona premalo, organizam je usporen.Rad štitne žlezde može biti prouzrokovan nepravilnom ishranom, neurednim životom, hroničnom nervozom i stresom, preteranim naporom i, naravno, naslednim faktorom.

Poremećaj rada štitne žlezde većina ljudi primeti kroz simptome kao što su iznenadno gojenje ili mršavljenje, oticanje vrata, neprekidan osećaj hladnoće, promene u raspoloženju i gubitak kose. Oboljenja štitne žlezde su veoma ozbiljna i njihovom lečenju treba pristupiti kao dugotrajnom procesu. Štitnjači pomaže i konzumiranje pravilne hrane, a posebno su delotvorini kurkuma, đumbir, cimet, ruzmarin, origano, brokoli, kupus, kelj, kokos, sirutka, ribe,…

Prirodno lečenje Hipertireoze

Čaj za lečenje hipertireoze

Pomešati dva dela nane, jedan deo korena valerijane i jedan deo šišarki hmelja. Dobro promešati, a zatim dve kašike mešavine preliti sa dve čaše ključale vode. Poklopiti posudu, a zatim ostaviti da stoji 30 minuta. Ovaj čaj treba piti tri puta dnevno po pola šolje mesec dana.


  Glog za štitnu žlezdu

Cvetove crvenog gloga staviti u teglu i preliti ih 70% alkoholom, u odnosu 1:10. Zatvoriti teglu i ostaviti da stoji 7 dana. Procediti i piti svakodnevno, 15-30 kapi, tri puta dnevno, pre jela. Ovaj stari ruski lek pozitivno deluje na štitnu žlezdu, povišen krvni pritisak i tahikardiju, a i poboljšava san.

Laneno ulje

Tri puta dnevno piti po jednu kašiku lanenog ulja, sve dok se ne popije cela litra. Oblast štitne žlezde uveče namazati lanenim uljem, a potom staviti pamučnu krpu ili šal. Uvećana žlezda će se smanjiti, a i gutanje će biti olakšano.


100% Prirodan proizvod za štitnu žlezdu
Ruski eliksir za tiroidnu žlezdu

Pomešati po jednu čašu soka od šargarepe, soka od crne rotkve i soka od cvekle. Dodati čašu tečnog meda i dobro promešati. U smešu dodati 1 litar vodke. Zatvoriti i ostaviti da stoji 2 nedelje u frižideru, uz povremeno mešanje. Nakon toga, tečnost presuti u drugu teglu, kako bi talog ostao na dnu tegle. Piti po 30 grama eliksira 3 puta svaki dan 30 minuta pre jela. Čuvati u frižideru.

 
Oblozi od gline

U 100 grama gline sipajte vodu, dovoljnu količinu da postane kao gusta pavlaka. Namažite je u debelom sloju na pamučnu ili lanenu krpu. Staviti kao oblogu na štitnu žlezdu, a preko šal. Oblogu držati jedan sat, nikako duže, pošto glina apsorbuje toksine i pročišćava štitnu žlezdu,a nakon tog vremena prestane da bude lekovita i vraća sve što je usisala. Koristite isključivo glinu koja se prodaje u apotekama i prodavnicama zdrave hrane, a nakon upotrebe oblogu obavezno bacite i sledeći put koristite novu, čistu glinu.

Nema komentara:

Objavi komentar