Dobro Došli

..

nedjelja, 12. lipnja 2016.

Orah rolada


Sastojci
4 jaja
4kasike secera u prahu
1kasika limunovog soka
1 Vanilin šećer Dolcela
50gr mljevenih oraha
1 kesica praha za slag pjenu
1 kesica praha za slag kremu
2kasike Lino lada milk
50gr bijele cokolade
2dcl mlijeka
listici mente


Priprema
1.
odvojiti zumanaca od bjelanaca.Umutiti bjelanca sa limunovim sokom,secerom u prahu i vanil secerom u cvrst snijeg

2.


Dodati zumance i orahe naizmjenicno po malo u bjelance i lagano mijesati da se masa ujednaci

3.


Istresti na pleh oblozen papirom za pecenje,dimenzija 25x35cm i peci na 180C oko 12 minuta.Gotov biskvit,zarolati zajedno sa papirom u vlaznu krpu i ostaviti da se ohladi.

4.


Umutiti prah za slag za 1dcl mlijeka i dodati Lino ladu,sjediniti i premazati roladu koju smo odvojili od papira.Zarolati i ostaviti da se rolada ohladi

5.


Sjeci je na komade i svaki dekorisati sa slag kremom umucenom sa 1dcl mlijeka kojoj smo dodali otopljenu bijelu cokoladu.Dekorisati sa listicima mente

Posluživanje
Posluziti uz soljicu kafe i uzivati





izvor: www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar