Dobro Došli

..

petak, 27. svibnja 2016.

OPREZ, DOK NIJE KASNO: Žene nipošto nemojte ignorisati ove simptome “tihog ubice”!

OPREZ, DOK NIJE KASNO: Žene nipošto nemojte ignorisati ove simptome “tihog ubice”!
Rak jajnika je sve više i više zajedničkog među ženama i statističke analize pokazuju da je najmanje 550 žena s ovom vrstom raka svake godine se dijagnosticira. Gotovo 80% žena ga otkriju u posljednjoj fazi.
Od najveće važnosti je da se otkriju simptomi ranije kako bi povećali svoje šanse za uspješno liječenje.

Ovo su najčešći simptomi raka jajnika koje bi trebali znati i nikad zanemariti jer rano otkrivanje spašava život.

Nepravilni ciklusi

Prema najnovijim istraživanjima, žene starije od 55 godina imaju više rizika za razvoj raka jajnika. Međutim, statistika još uvijek ne isključuje mlađe žene, nitko nije siguran od ovog tihog ubice. Čak i djevojke koje još nisu dobile svoj prvi ciklus mogu biti žrtve raka jajnika.

Nadutost

Nadutost se može dogoditi zbog niza razloga, zbog toga se ovaj simptom gotovo uvijek ignorira. Međutim, oteklina, koja može nalikovati kao trudnica, hitn znak da posjetite liječnika.
Česti zatvor

Opet, zatvor može biti posljedica niza stvari i kad smo ga dobili rak jajnika je zadnja stvar koja nam pada na pamet. Mi obično pretpostavljamo da je loše prehrambene navike ili neki drugi bezopasni razlozi. Međutim, trebali biste znati da zatvor je jedan od najstarijih i najčešćih simptoma raka jajnika i to izravno utiče na probavni sustav i želudac. Ostali prateći simptomi uključuju probavni poremećaj, gubitak apetita i plinova. Ako primijetite bilo koji od ovih simptoma, trebali ići vidjeti liječnika odmah.
Mučnina

Osjećaj mučnine, bolovi u trbuhu i gubitak tjelesne težine.

Bol tokom spolnog odnosa

Kao jedan od ključnih znakova raka jajnika ranoj fazi. To je obično popraćeno čestim potrebama za mokrenjem. Kao i bol u zdjelici . Ako osjetite bilo koji od ovih simptoma, odmah se obratite liječniku.

Konstantan umor

Ako se osjećate umorno cijelo vrijeme bez ikakvog posebnog razloga, možda imate rak jajnika.

Jedan ili više od ovih simptoma je razlog za zabrinutost i odlazak ljekaru.

ednostavnirecepti8.blogspot.ba

Nema komentara:

Objavi komentar