Dobro Došli

..

subota, 28. svibnja 2016.

KREMPITE NA MOJ NACIN


Znam da ima jaaaako puno recepata za krempite na coolinarci, ali meni su baš ove najdraže ;)…lako se prave, krema je super, preukusna je :))) pa šteta ga je ne podijelit s vama :)))

Sastojci
1 paket lisnatog tijesta (500g)
1,5 l mlijeka
2 van. šećera
350 g šećera
200 g gustina
1 čep maraskina (ili korica limuna i sok pola limuna, ja koristim limun)
9 jaja (treba vam 9 žumanjaka i 3 dcl bjelanjaka)
može i 1 kesica želatine u prahu

Priprema
1.
Najprije ispeć tijesto, razvaljat lisnato na pobrašnjenoj površini i stavit ga na preokrenuti pleh, malo nabockat viljuškom i peč na 200°C oko 10-ak min.
2.
Jaja odvojite ovako:
Čim odvajate žumanjke od bjelanjaka, bjelanjke stavljajte u posudu sa mjerama treba vam samo 3 dcl, obićno 9 bjelanjaka i bude 3 dcl (čak i manje što ne smeta bitno je da nemate više od 3 dcl bjelanjaka jer će vam krempita bit prerijetka).
3.
Za kremu skuhat 1 l mlijeka sa šećerom i van.šećerom, sa strane pomiješat 500ml hladnog mlijeka sa 9 žumanjaka, gustinom i maraskinom (ili limunom).
Kad mlijeko i šećer prokuhaju dodat ovu smjesu žumanjaka i gustina ( i dodat želatinu ako želite)kuhat sve na lagano uz stalno miješanje dok ne uzavre ( ja miješam mikserom).
Kad je uzavrilo maknit s vatre i lagano, ručno, dodat snijeg od bjelanjaka.
4.
U pleh (moj je 23×40, možete i manji moje krempite nisu previsoke) stavit jednu koru lisnatog, prelit vruću kremu i pokrit drugom korom lisnatom (ovu drugu koru možete nasjeckat na kocke i tako je složit na kremu, poslije će vam bit lakše rezat krempitu)
Krempitu dobro ohladi najbolje preko noći ostavit u frižideru i hladnu posut šećerom u prahu.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar