Dobro Došli

..

petak, 27. svibnja 2016.

MALINA KOCKE


Ako vam treba izdašan i osvježavajući kremasti kolač, ovo će vam se sigurno svidjeti…

Sastojci
Biskvit
4 žumanjka
6 jušnih žlica šećera
8 jušnih žlica oštrog brašna
1 jušna žlica kakaa
1/2 vrećice praška za pecivo
100 ml ulja
50 ml mlake vode
4 velike žlice krupno mljevenih ili sitnije nasjeckanih oraha
4 bjelanjka (snijeg)
Krema od malina
450 gr smrznutih malina (može i svježe ako imate)
3 jušne žlice šećera
2 jušne žlice meda (bagrem)
2 vrećice pudinga od maline (može se uzamijeniti i pudingom od vanilije u nedostatku maline)
3 dcl vode
50 gr maslaca
Krema od vanilije
1200 ml mlijeka
10 jušnih žlica šećera
3 vrećice pudinga od vanilije
50 gr gustina
1 vrećica vanilin šećera
200 gr maslaca
Glazura od čokolade
200 gr čoolade za kuhanje
5 jušnih žlica ulja
Još potrebno……
150-200 ml čokoladnog mlijeka (može i obično – za navlažiti biskvit)
350-400 gr keksa sa čokolaom
100 ml mlijeka za namakati kekse

Priprema
1.
Žumanjke i šećer dobro izmiksaj dok smjesa ne posvijetli. Prosij brašno s praškom i kakaom. Brašno, ulje i vodu naizmjence lagano dodaj žumanjcima, a zatim umješaj orahe.Na kraju lagano kuhačom umješaj snijeg od bjelanjaka. Pleh lagano namasti i posipaj brašnom (moj je veličine 36 x 22 cm). Peci u zagrijanoj pećnici na 180 C oko 20 min.

2.
Biskvit dobro ohladi a zatim zalij mlakim čokoladnim mlijekom.

3.
Maline pomiješaj sa medom i šećerom, dodaj 1 dcl vode i stavi kuhati. Maline usitni štapnim mikserom. Prašak za puding pomiješaj sa preostalom vodom i dodaj u kipuće maline. Kuhaj koju minutu dok se ne ugusti. makni sa vatre, dodaj maslac i dobro pjenjačom izmješaj. Još vruću kremu od malina prelij preko biskvita. Ohladi.
4.
1 litru mlijeka stavi zakuhati. Dobro pjenjačom izmješaj presostala 2 dcl mlijeka, šećer, puding gustin i vanilin šećer pa umješaj u kipuće mlijeko. Kuhaj dok ne postane gusto kao puding. Ohladi. Dobro izradi maslac sobne temperature, pa u njega polagano dodaj žlicu po žlicu kreme. Miksaj dok ne dobiješ glatku i sjajnu kremu. Podijeli na dva dijela, pa prvi dio premaži preko ohlađene kreme od malina.

5.
Za slijedeći korak potrebni su keksi kao na slici. Svaki keks umoči u mlako mlijeko s one strane gdje nema čokolade.

6.
Namočene kekse poslaži na žutu kremu tako da je dio sa čokoladom okrenut prema gore.

7.
Ostatak žute kreme premaži preko keksa, i zatim sve prelij glazurom od čokolade (na laganoj vatri uz dodatak ulja rastopi čokoladu).Dobro ohladi. Najbolje bi bilo kolač ostaviti do drugog dana.

Posluživanje
Orginalni recept nalazi se ovdje http://tortekolaci.com/kolaci/nebeske-kocke
ali kako sam ja unijela dosta svojih izmjena evo i moje verzije! 🙂

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar