Dobro Došli

..

srijeda, 1. lipnja 2016.

UPOZORENJE ako imate ovih 6 nuspojava obratite se liječniku

warning
Često se pretpostavlja da ako je nešto prirodno, ne može izazvati nikakve nuspojave, a pogotovo ne kurkuma. Kurkuma je treći najpopularniji začin, budući da ima brojne zdravstvene prednosti, ima jedinstvenu aromu i može se koristiti kao boja.

Međutim, kurkuma može uzrokovati brojne nuspojave, uključujući i vrtoglavica, mučnina, proljev oglas u trbuhu. Dakle, postoje određene skupine ljudi koje bi trebali izbjegavati kurkuma.
Prema Sveučilištu Maryland Medical Center, kurkuma može ometati antacid lijekova, a može dovesti do povećane kiseline u želucu, u slučaju da je u kombinaciji s antacid droge kao što su pepcid, Nexium, Tagamet, Prevacid ili Zantac.

Kurkuma sadrži kaustičnost i zbog toga, njegova duga potrošnja može dovesti do želučanih poremećaja.


 


Kurkuma također može usporiti zgrušavanje krvi. Stoga, ne treba ga uzeti s antikoagulansima i / ili antitrombocitnih lijekova.

Dakle, prije nego što počnete uzimati Kurkuma ili kurkuma dodataka, morate konzultirati svog liječnika u slučaju da vam se razrjeđivanje krvi lijekove.
Lijekovi koji djeluje kao zgrušavanja krvi i ne bi trebalo uzeti zajedno sa kurkuma su sljedeći: ibuprofen (advil, motrin, itd), aspirin, naproksen (anaprox, naprosyn, itd), varfarin (coumadin), i drugi.
S obzirom na to da se može usporiti zgrušavanje krvi, trebali biste izbjegavati kurkumu u slučaju da preuzmu biljnih dodataka koji usporavaju zgrušavanje. Prema web stranici NIH, to su ginkgo, danshen, češnjak, vrba, đumbir, Angelica djetelinu, klinčić, Panax ginseng, i drugi.
Kurkuma može pogoršati probleme žučnog mjehura, tako da bi trebalo izbjegavati u slučaju da imate žučovoda opstrukcije ili žučnih kamenaca.

Osobe koje uzimaju određene lijekove također treba koristiti kurkumu s pažnjom kao što se također može ometati antikoagulanse kao što su varfarin, aspirina i klopidogrela.

Štoviše, kurkuma mogu također interferirati s lijekovima kao što su anti-upalni ili nesteroidnih lijekova. Također, morate ga pažljivo kombinirati s lijekovima bilja.

Trudnoća i dojenje

Kurkuma je vjerojatno sigurno da se tijekom trudnoće i dojenja ako se uzima u umjerenim količinama po ustima. Međutim, vjerojatno je nesiguran ako se uzima oralno, u ljekovitim količinama trudnice, jer može ugroziti trudnoću, jer to može stimulirati maternicu, a također može promovirati menstruacije.

Nadalje, nema informacija za sada o razini sigurnosti kurkume u medicinskim iznosa u slučaju dojenja, pa je poželjno da ga ne koristi kako bi se spriječile eventualne nuspojave

Nema komentara:

Objavi komentar