Dobro Došli

..

petak, 3. lipnja 2016.

ROLADA OD PILETINE I SIRA MORATE JE PROBATI

ROLADA OD PILETINE I SIRA
Sastojci
500 gr mljevene puretine
400 gr sitno sjeckane piletine (bijelo meso ili odkošteno meso dobatka)
2 jaja
1 luk srebrenac
malo mrkvice i peršuna
soli papra i drugih začina po ukusu
malo mrvica ako je potrebno da se zgusne smjesa
500 gr svježeg kravljeg sira
200-250 gr ribanog tvrdog sira
2 jaja
malo soli
Priprema
1.
Sitno sjeckani luk lagano zazlatiti i pustiti da se ohladi. Za to vrijeme piletinu isjeckati na male komadiće. Piletinu stavljam uz mljevenu puretinu zbog toga, da mi smjesa ne bude zbijena i jednolična.U veću posudu staviti mljevenu puretinu, piletinu, luk, jaja, sitno sjeckane mrkvice, peršina i mladog česnjaka i začine i sve dobro promiješati. Ja sam dodala još i žličicu, dvije rastopljenog maslaca, zbog boljeg okusa, a može i bez njega. Ako je smjesa premekana i ne bi se mogla valjati … doda se malo mrvica.
Na pek papir namazan s malo ulja istresti smjesu i malo ju rukama rasporediti, zatim staviti drugi papir i valjkom izraditi smjesu u pravilan oblik na oko 1,5 cm debljine, a širine kalupa za pečenje.
2.
Dvije vrste sira pomiješati, zasoliti i dodati jaja. Ako je smjesa prerijetka (ovisi koliko je ocijeđeni svježi sir) dodati još ribanog tvrdog sira.
Tu smjesu od sira ravnomjerno rasporediti po podlozi od mesa i rolati uz pomoć papira, kao svaku roladu.
3.
Tako dobivenu štrucu prebaciti, zajedno s papirom u kalup.
Roladu prekriti tankim šniticama pancete ili običnog masnog špeka i peči cca 35 – 40 minuta na temperaturi od 200°C.
4.
Kad je pečena ostaviti je da se prohladi u kalupu i prije serviranja zajedno s papirom izvaditi na dasku i rezati šnite.
5.
Meni je prilog bila riža basmati s medveđim lukom. Recept za finu zelenu rižu ima Nelyca. Špinat ili zeleni luk … tko šta više voli ili može nabaviti.
6.
Uz roladu i zelenu rižu servirala sam zelenu salatu, shery rajčice i miješanu salatu (moj ručak) od: sojinih klica, cikorije, crvenog graha, integralne tjestenine, crvene paprike.

Nema komentara:

Objavi komentar