Dobro Došli

..

četvrtak, 28. travnja 2016.

KNEDLE OD GRIZA ZA 10 MINUTA



Knedle od griza daju poseban ukus domacoj juhi. Domaca kokosija juha bas dobro pase uz njih. Za promenu probajte i vi …
Sastojci
Potrebno je:
1 komad belanaca
3 supene kasike kukuruznog griza



1/2 supene kasike dodatak jelima “Vegeta”
1/2 vezica sitno isjeckanog persuna

Priprema
1.
Bjelance umutiti sve dok ne postane pjenasto.
2.
Dodati ostale sastijke i nastaviti mesanjem sve dok se smjesa ne izjednaci.
Malom kasikom vaditi knedle i jednu po jednu staviti u vrelu juhu koju smo skinuli s vatre. Potom nastaviti sa kucanjem u tihoj vatri. Polako okrenuti knedle na drugu stranu.



Knedle u juhi kuvati jos 10 minuta na tihoj vatri povremeno lagano mesajuci juhu.
Posluživanje
Persun u knedle daje poseban ukus, sarenkast i ljepi izgled. Ko ne voli persun, moze i bes persuna.
U smjesu sa knedle ne stavljamo zumance, jer se knedle mogu raspasti prilikom kuvanja.

Nema komentara:

Objavi komentar