Dobro Došli

..

utorak, 26. travnja 2016.

Evo kako da u trenu zaustavite dosadno curenje nosa

8bv


Stalno curenje nosa kod beba, djece i odraslih pojavljuje se dosta često sa dolaskom zime i hladnijih dana. Inhalacija sinusa i ispiranje slanom vodom samo su neki od načina da pobijedite ovaj iritantni i nimalo ugodni simptom virusne infekcije.

Ako vam neprijatno kijanje i curenje nosa, kao i često brisanje maramicama dosta smetaju, možete pokušati sa primjenom nekih provjerenih narodnih lijekova koji mogu da pomognu u ublažavanju i zaustavljanju ovog iritantnog simptoma

  INHALIRANJE NOSA SLANOM VODOM

Možda ste bili u prilici da u apoteci vidite dosta neobičnu posudu nalik čajniku, a da niste znali čemu to uopšte služi. U pitanju je posuda za ispiranje nosa koja može da vam skrati vreme trajanja prehlade i da iz nosa ispere viruse, pa čak i uporne bakterije. Da biste prekinuli neprijatno curenje nosa i slivanje sekreta iz sinusa uradite sljedeće :

U posudu sipajte jednu malu kašičicu morske soli i napunite je toplom vodom, dobro promućkajte i prema uputstvu koju ste dobili uz vašu posudu izvršite ispiranje i inhaliranje nosa. To radite tako što trebate vodu sipati u jednu nozdrvu, a da ona izlazi kroz drugu, zajedno sa svim nečistoćama iz nosa i sinusa. Na sluznicu nosa blagotvorno djeluju i topla voda i so.

Ovaj metod vam može pomoći u slučaju uporne prehlade, upale sinusa i alergija i znatno je efikasniji od korišćenja kupovnih kapi i sprejeva sa slanim rastvorom. Radite ovo 2 do 3 puta tokom dana i mnogo ćete ređe brisati nos.

 
Odličan narodni lijek za svaku prehladu je domaća rakija.

Ovo je jednostavan i veoma efikasan lijek za curenje nosa, koji je podjednako dobar i za zapušen nos. Sve što treba da radite jeste povremena inhalacija domaćom rakijom. Potrebno je samo da ispod nozdrva nanesete malo rakije i duboko dišete i curenje nosa će ubrzo prestati.
Đumbirov koren zaustavlja curenje iz nosa

Žvakanje svježeg korijena đumbira, višestruko je korisno za cjelokupno zdravlje, ojačanje imuniteta, borbu protiv prehlade, a može i da zaustavi dosadno curenje nosa. Potrebno je samo da uzmete komadić svježeg korijena, ogulite ga, operite nad mlazom vode i nekoliko minuta grickajte, a potom i sažvaćite i progutajte. Ovo treba raditi više puta na dan.

Nema komentara:

Objavi komentar