Dobro Došli

..

ponedjeljak, 21. ožujka 2016.

VESNINA DRHTALICA OD JOGURTA! OVO JE ORIGINALNI RECEPT IZ SONTE, TAKOREĆ "PIHTIJA", MOŽE BITI VEGE RECEPT UKOLIKO NE STAVITE ŠUNKU, NJAMI, KAO OVDJE!



Sastojci  10 osoba
4 mrkve
4 jaja
4 kisela krastavca
20 dkg kuhane šunke

 
1l jogurta
3 vrećice želatine u prahu Dolcela Podravka
1 vrećica majoneze

Priprema
1.
Prvo skuhajte mrkvu i jaja, posoljeno. Očistite i nasjeckajte na kockice. Isto tako i s kiselim krastavcima.
2.
Bitno je da je količinski sve podjednako, zbog slaganja.
3.
Ako ćete stavljati šunku, onda i nju. Šunka je namjerno na kraju, jer ako ovo jedete za Uskrs sa šunkom, nema potrebe stavljati i šunku u drhtalicu.
4.
Ugrij 1/2 l jogurta, ne da provrije te dodaj želatinu također ugrijanu prema uputama na vrećici (prvo neka nabubri s vodom 10 min pa ju lagano zagriješ do tekućeg stanja i pomiješaj s toplim jogurtom).
5.
Miješajući dodaj majonezu i drugu polovicu litre jogurta.
6.
Uzmi kalup po želji. Može vatrostalna pravokutna zdjela, može onaj kalup blago trokutastog oblika – kao na slici – sve isprobano!
7.
Izlij negdje 1/5 smjese na dno pa pusti da se stvrdne na hladnom.
8.

 
Gore krastavci, pa opet malo smjese, mrkve, smjesa, jaja, smjesa.
9.
Svaki sloj stavi hladiti da se stvrdne jer bi inače sve propalo na dno.
Posluživanje
Sličan recept je objavio Autor 356149 iz Backog petrovca, Srbija ali nema fotografija pa ovdje možete vidjeti sliku. Njegov se zove Bijele kocke.
Evo, ovo sam ja pravila za Uskrs!

Nema komentara:

Objavi komentar