Dobro Došli

..

nedjelja, 15. svibnja 2016.

NAJBOLJA HRANA: TIKVICE PRŽENE SA ŠUNKOM I SIROM



Sastojci
    3 srednje tikvice(moze se probati i sa patlidzanima)l
    3-4 jaja
    100g brasna
      150-200 g purece šunke


     
200g edamera,trapista ili mocarele
    180g kisele pavlake 12m.m.
    so,vegeta,biber


Priprema
    1.
    Tikvice oguliti,i izrezati pomocu noza po duzini u sto tanje komade.Staviti u cjediljku i posoliti.Ostaviti 30 min.tako.
    2.
    Tikvice ocjedimo od soka sto je pustila i uvaljamo u brasno.Stavimo ulje da se grije.
    3.
    Przimo tikvice da malo porumene.Isprzene prebacimo na ubruse da pokupi masnocu.Takođe zdravija varijanta,mogu se peci u rerni na papiru za pecenje.Isprobala draga Zorica(Pomoravka),i otad tako radim.
    4.


   
Unutrasnjost vatrostalne posude(u ovom slucaju koristila sam male posudice od alufolije),tako da je svako dobijo svoju porciju.Nauljimo i stavimo red tikvica.
      5.
    Na tikvice poredamo sunkicu i sir izrendan,i tako dok ne potrosimo sve sastojke.Ja sam dobila tri sloja,s tim da poslednji sloj zavrsim sunkaricom..
    6.
    Umutite kiselu pavlaku i jaja i prelimo tikvice.Odozgo ce mo staviti izrendan sir.
    7.
    Pecemo na 200C oko 30 min.
Posluživanje
Najbolje tikvice posluziti tople.


Nema komentara:

Objavi komentar