Dobro Došli

..

srijeda, 20. travnja 2016.

KAKO POBOLJŠATI KVALITETU ŽIVOTA

6 izvora energije

Kako statistike govore da 50% zdravlja ovisi o načinu života, vlastitim životnim navikama najviše utječemo na zdravlje svog organizma. A kada smo zdravi, tada smo i sretni!

Kvalitetno se napuniti energijom koja se nalazi svuda oko nas, djeluje gotovo nemoguće modernom čovjeku u njegovom svakodnevnom užurbanom ritmu, punom obaveza, stresa i napetosti. Ali treba znati i da dugotrajna izloženost stresnim okolnostima može u znatnoj mjeri oslabjeti imunološki sustav, uzrokovati osjećaj iscrpljenosti i kroničnog umora, depresiju te brojne zdravstvene probleme.

Bolju kvalitetu života možemo postići i ako se samo okrenemo prirodi i izvorima energije kao što su sunce, san, kisik, voda, hrana i meditacija. A harmoniju i balans tijela, uma i duha postići ćemo putem jednostavnih vježbi iz DIVINE HEALTH PROGRAMA, pomoću kojih ćemo se lako napuniti ovim izvorima energije.



SAN KAO IZVOR ENERGIJE
San je neophodan, ali je važno leći i zaspati opušten. Za vrijeme sna se luči hormon melatonin, koji je zaslužan za obnavljanje stanica u tijelu, revitalizaciju, regeneraciju, pomlađivanje. Te također aktivira parasimpatičku granu našeg živčanog sustava koji aktivira krvotok da cirkulira ravnomjerno po svim dijelovima tijela, svim organima, i na taj način pomaže da se tijelo obnavlja, revitalizira i oslobodi od toksina.

HRANA KAO IZVOR ENERGIJE
Uz sve češću pojavu novih trendova prehrane sirovom hranom i sokovima od svježeg voća i povrća, vegetarijanstva i ostalog, dovoljno je pridržavati se nekoliko zlatnih pravila zdrave prehrane, kako bi nam hrana dala energiju a ne suprotan učinak. Što svježiju hranu jedemo to bolje za nas, jer se energija hrane gubi kod podgrijavane ili zamrznute hrane, fermentirane hrane, predugo kuhanog voća i povrća, polu trulog voća i povrća.

Kod prehrane je najveći naglasak na umjerenosti. Bez obzira koju vrstu prehrane konzumirate, vrlo je bitno u svemu biti umjeren. Prestanite jesti prije nego vam se javi osjećaj sitosti, jer tada ste već pretrpali svoje „spremnike“. Najbolje je prestati jesti kada ste 70 % puni.

PUNJENJE KISIKOM
Tehnike disanja iz Divine Health Programa mogu revitalizirati i pomladiti, jer u današnjem ubrzanom vremenu većina nas diše prsno koristeći svega 30-40 % kapaciteta pluća, radi čega se ne unosi dostatna količina kisika. To je jedan od razloga zašto je naše tijelo umorno, podložno bolestima i gubitku energije. Smatra se kako se odgovarajuće izvođenim vježbama disanja iz tijela može ukloniti čak 70 % toksina, dok se ostalih 30 % izbacuje znojenjem, stolicom i mokrenjem.



Za početak, dobro je nekoliko puta duboko udahnuti. Disanje je usko povezano i sa našim emotivnim i mentalnim stanjem. Kada smo opušteni disanje nam je sporo i duboko, a kada smo uznemireni disanje nam je ubrzano i plitko. Ovo možemo i okrenuti u našu korist tako da svjesno dišemo duboko i sporo – automatski će se i naš um i emocije smiriti. Pokušajte!

VAŽNOST VODE KAO IZVORA ENERGIJE
Koliko je bitna voda govori i podatak da se tijelo odraslog čovjeka sastoji se od 72% vode. Voda je tijelu potrebna kako bi moglo regulirati temperaturu, ukloniti otpadne tvari i omogućiti opskrbu svih organa nutrijentima. Smatra se kako je optimalan unos vode dnevno oko 2 do 2,5 l tekućine. Diuretici, kao što su kofein i alkohol uzrokuju veću potrebu za vodom jer potiču veće izlučivanje vode iz organizma, a mogu imati čak i suprotne efekte na naše tijelo izvlačeći vodu i kisik iz stanica.

PUNJENJE SUNČEVOM ENERGIJOM
Šetnja prirodom, na suncu je također dobar način da se opustite. Istovremeno svjesno dišite duboko, a sunce će pomoći da se počne izlučivati hormon sreće – serotonin. Više razine serotonina, koje se proizvode pri dostatnoj izloženosti sunčevoj svjetlosti, povezane su s pozitivnim raspoloženjem, unutarnjim mirom te povećanom koncentracijom. Smatra se kako je i za aktivaciju dostatne proizvodnje vitamina D potrebno dnevno izlaganje suncu od oko 30 minuta.

MEDITACIJOM DO PUNINE ŽIVOTA

Meditacijom jačamo fizičko, mentalno i duhovno zdravlje i time postajemo otporniji na bolesti i stresne situacije u kojima se možemo naći. Znanost je također dokazala da meditacijom možemo usporiti proces starenja mozga i potaknuti rad neurona, povećavati lučenje serotonina i melatonina za čak 300%, te smanjiti količinu kortizola (glavnog hormona stresa) . Vrijedi pokušati.

Nema komentara:

Objavi komentar