Dobro Došli

..

srijeda, 8. lipnja 2016.

STRACCIATELLA TORTA


Sastojci
Korica:

4 jaja
5 kasika šećera
200g margarina
100g čokolade
2 kasike (pune) brašna
čokoladno mleko ili nes kafa za prelivanje kore;

Fil 1.

1/2 l slatke pavlake
250g čokolade

Fil 2.

1/2 l slatke pavlake
100g krupno narendane Cipiripi table
50-100g pečenih mlevenih lešnika

Priprema

Korica:
Od navedenih sastojaka ispeci koricu, pa preliti cokoladnim mlekom ili nes kafom;
Fil 1.
1/2 l slatke pavlake i 250g cokolade zagrevati do kljucanja (ali da ne prokljuca), pa 
Fil 2.
1/2 l slatke pavlake cvrsto umutiti, pa podeliti na dva dela;
u prvi deo dodati krupno narendanu Cipiripi tablu i malo pecenih mlevenih lesnika, a drugi deo ostaje beo;
Filovati :
korica – cokoladni fil – Cipiripi fil (kornet fil) – slatka pavlaka;

Nema komentara:

Objavi komentar