Dobro Došli

..

ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

EUROKREMASTI MILKA KOLAČ


SASTOJCI
BISKVIT
• 6 bjelanjaka
• 120g. šećera
• 50ml. ulja
• 50ml. tekućeg jogurta
• 1 vanilin šećer
• 1 rum šećer
• 60g. brašna
• 1 vrećica praška za puding-čokolada
• 2 pune žlice kakaa
• 1 žličica praška za pecivo

KREMA
• 600ml. mlijeka
• 1 vrećica praška za puding-čokolada
• 7 žlica šećera
• 6 žumanjaka
• 150g. Milka čokolade (ovaj put sa cijelim lješnjacima)
• 200g. Eurocrema(ili namaza po izboru)
• 300ml. slatkog vrhnja
• 1 vrećica želatine u prahu
• +
• 150ml. toplog mlijeka
• i
• 1 žličica ruma za preliti biskvit 🙂
PRIPREMA
BISKVIT
Istucite bjelanjke u čvrst snijeg postepeno dodavajući šećer.Dodajte ulje,jogurt,vanilin šećer i rum šećer,pa još jednom kratko izmiksajte.
Pomiješajte brašno,prašak za puding,kakao i prašak za pecivo,prosijte u prvu smjesu,pa dobro promiješajte ručno.
Kalup srednje veličine(cca 20x30cm.) obložite papirom za pečenje,istresite smjesu za biskvit i poravnajte.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 20-25min.pazite da se biskvit ne prepeče.

KREMA
500ml. mlijeka stavite na vatru,a preostalih 100ml. pomiješajte sa praškom za puding,šećerom i žumanjcima u glatku,jednoličnu smjesu. kad mlijeko prokuha,skinite s vatre,dodajte par žlica u smjesu sa žumanjcima,zatim smjesu sa žumanjcima polako ulijte u mlijeko stalno miješajući. vratite na vatru i kuhajte dok se krema lagano ne zgusne.

U ovoj fazi krema će biti dosta rijetka,ali želatina to sredi kasnije:-D dodajte eurokrem i milku,promiješajte da se otope i spoje s ostatkom kreme. pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se u potpunosti ohladi.

Pečeni biskvit izvadite iz pećnice,i ostavite 10-ak minuta da se malo ohladi,pa ga okrenite,skinite papir,i vratite u kalup.
Mlijeko lagano zagrijte,dodajte rum,i prelijte po toplom biskvitu.
Kad je krema ohlađena,rastvorite želatinu s onoliko vode koliko piše na vrećici,i ostavite da nabubri.
Slatko vrhnje istucite u šlag.
Želatinu otopite,i ulijte u kremu. dobro promiješajte,pa dodajte i tučeno slatko vrhnje,koje lagano umiješajte u kremu.
Nanesite kremu na biskvit,pa stavite kolač u hladnjak na 2-3 sata.

POSLUZIVANJE
Kolač poslužite dobro ohlađen,premazan tučenim slatkim vrhnjem,

uživajte:-)

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar