Dobro Došli

..

ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

NAJBOLJI KREMASTI KOLAČ KOJI SAM PROBALA

NAJBOLJI KREMASTI KOLAČ KOJI SAM PROBALA
Lako za napraviti, nestane za tili čas. Savršenstvo bez mane!
Sastojci
Kora
8 belanaca
400 grama šećera
1 kašika sirćeta
Fil
8 žumanaca
200 grama šećera u prahu
Priprema
1.
Umutiti belanaca, dodati šećer pa dobro umutiti, na kraju dodati sirće. Peći koru na 150°C oko 25 minuta u plehu obloženom sa pek papirom.
2.
Umutiti žumanca sa šećerom u prahu i margarinom. Dodati keks i mleko.
* Napomena: Ukoliko niste sigurni u jaja koja kupujete, žumanca i šećer obradite na pari, pa u prohlađeno dodajte margarin, keks i mleko.

3.
Na koru staviti pola fila, zatim isečene sveže jagode, drugu polovinu fila i odgore umućen šlag.
4.
Ostaviti kolač u frižider da se ohladi.
5.
Presek kolača.
Posluživanje
Na slici je dupla mera (2 kore, 2x količina fila i jagoda), pravljeno kao torta za svekrov rodjendan.

Nema komentara:

Objavi komentar