Dobro Došli

..

ponedjeljak, 23. svibnja 2016.

MAMIN KOLAC SA VISNJAMA


Sastojci
TJESTO
170 g maslac
100 g šečer
3 jaja
170 g brašno
1 pecilni p.
3 žlice kakao
50 ml mleko
višnje
KREMA
70 g maslac
100 g šečer
4 jaja
40 g Gustin
1 vanila puding
500 g svježi sir
PRELJEV
2,5 dl SOK OD VIŠNJA
1 vrečica preljev za vočne torte

Priprema
1.
Maslac i šečer kremasto izraditi. Dodavati jedno po jedno jaje, neprestano mješajući. Izmješati brašno, kakao i pecilni prašak. Izmjenično sa mlekom sipati brašno u izrađeni maslac sa jajima.Tjesto istresti na pekač, koji smo namazali sa maslacem i pusuli sa brašnom – veličina 33 x 25 cm. Višnje razporediti po tjestu. Preko višnja staviti krem od sira. Peče se 45 min na 175 C. Nakom 30 min kolač prekriti sa papirom ili alu folijom, da kolač ne potamni. Ohlađen kolač preliti sa preljevom, kojeg se napravi po uputstvu na vrečici.
2.
KREMA
Žumanjke odvojiti od bjelanjaka. Beljanke zajedno sa malo soli izraditi u čvrsti sneg. Maslac, i šečer kremasto izraditi. Žumanjke dodavati jedan po jedan izrađenom maslacu. Gustin , puding i svježi sir dodati maslacu i jajima, i dobro izmješati. Na kraju lagano umješati snjeg od beljanca. Kremu staviti na višnje

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar