Dobro Došli

..

četvrtak, 5. svibnja 2016.

JEDNOSTAVNA SLADOLED TORTA KOJA SE NE PEČE...PROSTO TOPI SE U USTIMA



Za sladoled tortu je potrebno:
Sladoled keks torta
150 g keksa,
250 g margarina,



250 g čokolade,
150 g šećera u prahu,
7 jaja,
2 šlag kreme.
Sladoled torta je pripremljena na sledeći način:
Sladoled keks torta
Penasto umutiti margarin sa 75 g šećera u prahu.
Čokoladu rastopiti sa malo vode pa prohlađenu dodati u margarin i mutiti dok ne bude formirana homogena smesa.
U jednoj posudi umutiti sneg od belanaca a u drugoj dobro umutiti žumanca sa 75 g šećera u prahu.



Sjediniti žumanca i belanca i dobro umutiti pa sipati u smesu od margarina i mutiti dok ne bude dobijen fini krem.
Na tacni ređati keks prethodno umočen u mleko.
Sladoled keks tortaPremazati filom.
Posebno umutiti dve šlag kreme po uputstvu pa naneti preko fila.

Nema komentara:

Objavi komentar